Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Με κατάρρευση δικτύου κινδυνεύει το Βιετνάμ, λόγω καύσωνα - Λειτουργία δημοσίου, επιχειρήσεων εκτός αιχμής

Με κατάρρευση δικτύου κινδυνεύει το Βιετνάμ, λόγω καύσωνα - Λειτουργία δημοσίου, επιχειρήσεων εκτός αιχμής
Το Βιετνάμ ζήτησε στις βιομηχανίες να λειτουργήσουν εκτός αιχμής, σύμφωνα με το Reuters
Το Βιετνάμ σβήνει τα φώτα του δρόμου και οι κατασκευαστές αλλάζουν τη λειτουργία τους σε ώρες εκτός αιχμής για να διατηρήσουν το εθνικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας σε λειτουργία εν μέσω θερμοκρασιών ρεκόρ σε ορισμένες περιοχές που έχουν προκαλέσει αύξηση της ζήτησης, μεταδίδει το Reuters.

Καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο καύσωνας μπορεί να διαρκέχει τον Ιούνιο, πολλές πόλεις έχουν περικόψει τον δημόσιο φωτισμό και τα κυβερνητικά γραφεία έχουν κληθεί να μειώσουν τη χρήση ρεύματος κατά ένα δέκατο αφού η κρατική υπηρεσία κοινής ωφέλειας EVN ανακοίνωσε ότι το εθνικό δίκτυο αντιμετώπισε πίεση τις επόμενες εβδομάδες.

Οι θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα αναμένεται να κυμανθούν ως 38 βαθμούς Κελσίου, λένε οι μετεωρολόγοι και για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, το Ανόι μείωσε τη διάρκεια του δημόσιου φωτισμού κατά μία ώρα κάθε μέρα, ενώ μείωσε στο μισό το φωτισμό σε ορισμένους μεγάλους δρόμους και σε δημόσια πάρκα.

«Εάν όλοι οι άνθρωποι εξοικονομούν ενέργεια, όλοι θα έχουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για χρήση, αλλά αν όχι, θα υπάρξει μερική ηλεκτρική υπερφόρτωση που θα θέσει σε κίνδυνο το ηλεκτρικό δίκτυο», δήλωσε ο Luong Minh Quan, ηλεκτρολόγος της EVN στο Ανόι.

Αλλαγές στη λειτουργία δημοσίου, επιχειρήσεων, οικιακών κλιματιστικών

Την περασμένη εβδομάδα, το Βιετνάμ ζήτησε να απενεργοποιούνται οι ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν χρησιμοποιούνται και ο κλιματισμός να ρυθμίζεται πάνω από τους 26 βαθμούς Κελσίου.
Οι αρχές πιέζουν τους βιομηχανικούς καταναλωτές να λειτουργούν σε ώρες εκτός αιχμής, όταν η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι χαμηλότερη, για να μειώσουν την πίεση στο εθνικό δίκτυο, είπε μια πηγή του κλάδου, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Περισσότερες από 11.000 εταιρείες, από μεγάλα εργοστάσια του κινεζικού ομίλου Texhong Textile μέχρι τη νοτιοκορεάτικη υποδηματοποιό Changshin, συμφώνησαν να μειώσουν την κατανάλωση όπου είναι δυνατόν, αναφέρει η Ρυθμιστική Αρχή Ηλεκτρισμού του Βιετνάμ (ERAV).

Μερικοί κάτοικοι του Ανόι στράφηκαν σε ένα υδάτινο πάρκο για να δροσιστούν, αν και οι ειδικοί λένε ότι η δραστηριότητα σε υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και εξάντληση.
«Το νερό μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί η ζέστη, καθώς δεν υπάρχουν άλλες άμεσες λύσεις», δήλωσε ο Tran Minh Trung, 48 ετών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης