Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

ΕΕ: Διπλασιάζει τον πυροσβεστικό στόλο λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

ΕΕ: Διπλασιάζει τον πυροσβεστικό στόλο λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

Αύξηση 350% στα αιτήματα για βοήθεια από το πρόγραμμα RescEU την τελευταία δεκαετία

 

Η ΕΕ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διπλασιάζει τον εναέριο στόλο της για την πυρόσβεση για το καλοκαίρι του 2023, επικαλούμενη προκλήσεις όπως η αύξηση των δασικών πυρκαγιών λόγω της κλιματικής κρίσης.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τις μεγαλύτερες προκλήσεις μέχρι στιγμής», είπε ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Janez Lenarcic, προσθέτοντας ότι την τελευταία δεκαετία σημειώθηκε κατά μέσο όρο 350% αύξηση των αιτημάτων για βοήθεια από το πρόγραμμα RescEU σύμφωνα με το Reuters.

«Οι καταστροφές συμβαίνουν με αυξημένη συχνότητα και ένταση», πρόσθεσε ο Lenarcic, αναφερόμενος στους κινδύνους πυρκαγιών σε περιοχές που δεν ήταν προηγουμένως ευάλωτες και στις πλημμύρες στο Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Για την ερχόμενη περίοδο των δασικών πυρκαγιών, το απόθεμα πυροσβεστικών αεροσκαφών RescEU θα περιλαμβάνει 24 αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα από 10 κράτη μέλη, ανέφερε η ΕΕ.

Επιπλέον, 11 κράτη μέλη θα στείλουν σχεδόν 450 πυροσβέστες που θα εδρεύουν στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Η Νότια Ευρώπη προετοιμάζεται για ένα καλοκαίρι άγριας ξηρασίας, με ορισμένες περιοχές να υποφέρουν ήδη από έλλειψη νερού και τους αγρότες να αναμένουν τις χειρότερες αποδόσεις τους εδώ και δεκαετίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης