Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

France Hydrogen: EDF, Engie και 100 βιομηχανίες ζητούν ενσωμάτωση στην εθνική στρατηγική για το Υδρογόνο

France Hydrogen:  EDF, Engie και 100 βιομηχανίες ζητούν ενσωμάτωση στην εθνική στρατηγική για το Υδρογόνο
Απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας, ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της France Hydrogen, σύμφωνα με το Reuters
Πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από περισσότερους από 100 βιομηχανίες υπέγραψαν αίτημα προς τη γαλλική κυβέρνηση Macron την Τετάρτη 31/5 να ενσωματωθεί η βιομηχανική ανταγωνιστικότητα στη νέα Εθνική Στρατηγική για το Υδρογόνο, δήλωσε ο επικεφαλής της αναφοράς France Hydrogen σύμφωνα με το Reuters.

Το μήνυμα στάλθηκε ως αίτημα ανάπτυξης της στρατηγικής με τρόπο που και οι δύο στοχεύουν στη μείωση του γαλλικού αποτυπώματος άνθρακα ενισχύοντας παράλληλα τη βιομηχανία παρέχοντας υδρογόνο ως φθηνή πηγή καυσίμου για την αποφυγή προβλημάτων με το κόστος.

Η νέα Εθνική Στρατηγική για το Υδρογόνο αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 13 Ιουνίου.

Το νόημα του μηνύματος είναι ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει απλώς να δώσει προτεραιότητα στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, αλλά θα πρέπει επίσης να επικεντρωθεί στον εκσυγχρονισμό και στη βιωσιμότητα της τρέχουσας βιομηχανίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της France Hydrogen, Philippe Boucly.

«Θέλουμε να σταματήσουμε την παρακμή και να ξεκινήσουμε μια εποχή καθαρής ενέργειας», πρόσθεσε.
Περίπου 110 υπογράφοντες συμμετείχαν στην αναφορά, συμπεριλαμβανομένων των γίγαντων ισχύος EDF και Engie και περιφερειακών κυβερνήσεων όπως η Nouvelle Aquitane και η Occitane στο νότο, δήλωσε η France Hydrogen.

Και οι δύο υπογράφοντες περιοχές έχουν έργα υδρογόνου, καθώς η Nouvelle Aquitaine πρόκειται να φιλοξενήσει ένα γιγαεργοστάσιο και η Occitane αναπτύσσει παραγωγή υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές.
Και οι δύο περιφέρειες αναζητούν υποστήριξη από τις δημόσιες αρχές για να συνεχίσουν να αναπτύσσουν και να αναπτύσσουν μεσαίου μεγέθους έργα, δήλωσε εκπρόσωπος της France Hydrogen.

Η Γαλλία έχει αναπτύξει μια στρατηγική υδρογόνου με τους ευρωπαίους γείτονές της, οι οποίοι μερικές φορές έρχονται σε αντίθεση με την επιθυμία της Γαλλίας να χρησιμοποιήσει ροζ υδρογόνο ή υδρογόνο που παράγεται από πυρηνικούς αντιδραστήρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης