Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Aπό την Γερμανία ξεκινά έρευνα της ΕΕ για σκάνδαλο με κινέζικα βιοκαύσιμα

Aπό την Γερμανία ξεκινά έρευνα της ΕΕ για σκάνδαλο με κινέζικα βιοκαύσιμα
Η Γερμανία αιτία για να πυροδοτηθεί έρευνα της ΕΕ για τα κινεζικά βιοκαύσιμα δηλώνουν πηγές στο Reuters
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά τη ροή νοθευμένων βιοκαυσίμων στην ΕΕ μετά από καταγγελία από τη Γερμανία, ανέφεραν πηγές στο Reuters.
Εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε χωρίς να αποκαλύψει που, υπήρξαν εισαγωγές από την Κίνα που λανθασμένα χαρακτηρίζονται ως κερδοφόρα... βιοκαύσιμα, άλλες πηγές του κλάδου αποκάλυψαν στο πρακτορείο πως το κράτος είναι η Γερμανία.

Τα κίνητρα της ΕΕ για παραγωγή βιοντίζελ από χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια και λίπος για την αύξηση της χρήσης ΑΠΕ έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι εταιρείες στην Ασία αναμειγνύουν βιοκαύσιμα με φθηνότερα λάδια και τα εξάγουν στην Ευρώπη.

Η επιτροπή σκοπεύει να ενισχύσει την επίβλεψή της στο εμπόριο, με μια βάση δεδομένων των αλυσίδων εφοδιασμού που θα έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους, είπε ο εκπρόσωπος, και θα εξετάσει εάν οι εισαγωγές καυσίμων πληρούν τις προϋποθέσεις  εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Η Γερμανία είναι ο κορυφαίος καταναλωτής ενέργειας και εισαγωγέας βιοκαυσίμων του μπλοκ.

Οι ταξινομήσεις της ΕΕ πληρούν τις προϋποθέσεις για τα πιο προηγμένα πιστοποιητικά εκπομπών πολύτιμων αερίων θερμοκηπίου (GHG) που αγοράζονται και ανταλλάσσονται από φορείς του κλάδου σε εθνικό επίπεδο και η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά στο μπλοκ για τα πιστοποιητικά.

«Η Επιτροπή πρέπει να εξετάσει εάν πληρούνται τα κριτήρια βιωσιμότητας και εξοικονόμησης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΕ στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσθέτοντας ότι οι ισχυρισμοί διερευνώνται.

Ο κορυφαίος ευρωπαϊκός οργανισμός βιοκαυσίμων προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι μια πλημμύρα δυνητικά «αμφίβολων» εισαγωγών βιοντίζελ στην Ευρώπη από την Κίνα θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση της βιομηχανίας βιοκαυσίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης