Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Δέσμευση Macron και επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ στη παραγωγή SAF

Δέσμευση Macron και επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ στη παραγωγή SAF
Τα 200 εκατομμύρια ευρώ θα βοηθήσουν κυρίως στη χρηματοδότηση της κατασκευής στο Lacq στη νοτιοδυτική Γαλλία ενός εργοστασίου παραγωγής SAF, σύμφωνα με το Reuters
Η Γαλλία θα επενδύσει 200 εκατομμύρια ευρώ (218,78 εκατομμύρια δολάρια) για να ενισχύσει την παραγωγή βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) ως μέρος των μέτρων που θα κάνουν τη γαλλική και την ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία πιο πράσινη, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Emmanuel Macron, αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters.

«Οι Γάλλοι πρέπει να είναι οι πρωταθλητές του εξαιρετικά πράσινου αεροσκάφους», είπε ο Macron κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εργοστάσιο κατασκευής αεροδιαστημικών κινητήρων Safran στη Villaroche, στην περιοχή του Παρισιού, και ενόψει της αεροπορικής έκθεσης του Παρισιού την επόμενη εβδομάδα.

Τα 200 εκατομμύρια ευρώ θα βοηθήσουν κυρίως στη χρηματοδότηση της κατασκευής στο Lacq στη νοτιοδυτική Γαλλία ενός εργοστασίου παραγωγής SAF.

Οι αερομεταφορές θεωρούνται ένας από τους τομείς που είναι πιο δύσκολο να απελευθερωθούν από τον άνθρακα, με αεροσκάφη μηδενικών εκπομπών να μην αναμένονται για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο κλάδος των αερομεταφορών έθεσε ως στόχο το 2050 τις καθαρές μηδενικές εκπομπές ρύπων το 2021.
Ο κύριος δρόμος είναι η ευρεία χρήση του Sustainable Aviation Fuel, το οποίο μέχρι στιγμής αποτελεί το 0,1% της κατανάλωσης καυσίμου των αεροπορικών εταιρειών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης