Κοινοπραξία Shell: Ολλανδικό αιολικό πάρκο παράγει την πρώτη ηλεκτρική ενέργεια

Κοινοπραξία Shell: Ολλανδικό αιολικό πάρκο παράγει την πρώτη ηλεκτρική ενέργεια

Το Hollandse Kust Noord αναμένεται να έχει χωρητικότητα 759 μεγαβάτ (MW) όταν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους

 

Η πρώτη ηλεκτρική ενέργεια παρήχθη από το μεγάλο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hollandse Kust Noord, ανακοίνωσαν οι εταιρείες που εκτελούν το έργο τη Δευτέρα.

Η κοινοπραξία CrossWind με επικεφαλής τη Shell και τη θυγατρική της Mitsubishi, Eneco ανέφερε ότι είχε παραδώσει ηλεκτρική ενέργεια αξίας πολλών μεγαβατώρων στην ηπειρωτική χώρα της Ολλανδίας μέσω του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, που λειτουργεί από την κρατική TenneT .
«Τους επόμενους μήνες η παραγωγική ικανότητα θα αυξάνεται συνεχώς, έτσι το αιολικό πάρκο θα παράγει τελικά 3,3 TWh (τεραβατώρες) ετησίως», ανέφερε η Eneco στη δήλωση.

Το Hollandse Kust Noord, που βρίσκεται 18,5 χιλιόμετρα (11,5 μίλια) από τις ολλανδικές ακτές, αναμένεται να έχει χωρητικότητα 759 μεγαβάτ (MW) όταν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο γίγαντας λιανικής Amazon θα αγοράσει τη μισή ενέργεια του έργου στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που συνήφθη το 2021. Η Shell σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ηλεκτρική ενέργεια από το έργο για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου σε μια μονάδα 200 MW υπό κατασκευή στο Ρότερνταμ.

Η Ολλανδία σχεδιάζει να προσθέσει περίπου 1 γιγαβάτ (GW) ετησίως υπεράκτια αιολική δυναμικότητα στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς αναμένεται να επιτύχει τον στόχο των 21 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030. Η δυναμικότητα ενός γιγαβάτ είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά με ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης