Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση λόγω ανησυχιών για αύξηση επιτοκίων - Στα 73 δολ. το Brent, στα 68 δολ. το αργό

Πετρέλαιο: Πτώση λόγω ανησυχιών για αύξηση επιτοκίων - Στα 73 δολ. το Brent, στα 68 δολ. το αργό

Η ΕΚΤ είναι έτοιμη για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη μετά από ενδείξεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων, ενώ οι επενδυτές περίμεναν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην κατανάλωση καυσίμου στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν 0,9%, στα 73,48 δολάρια το βαρέλι στις 18:30 π.μ. ώρα Ελλάδας . Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν 0,8%, στα 68,81 δολάρια.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde δήλωσε την Τρίτη ότι ο πεισματικά υψηλός πληθωρισμός θα απαιτήσει από την τράπεζα να αποφύγει να κηρύξει το τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων. Τα υψηλότερα επιτόκια μπορούν να επηρεάσουν την οικονομική δραστηριότητα και τη ζήτηση πετρελαίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters τα αποθέματα στις ΗΠΑ πιθανώς μειώθηκαν την εβδομάδα έως τις 23 Ιουνίου.
Για το spread των δύο μηνών , η αγορά βρίσκεται σε ρηχό contango, η αντίθετη δομή τιμών, υποδεικνύοντας ότι οι traders συνυπολογίζουν μια ελαφρώς υπερπροσφορά αγοράς.

Η αγορά, εν τω μεταξύ, έχει αποκρούσει τη ματαιωμένη ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας Wagner στη Ρωσία το Σαββατοκύριακο, με τις ρωσικές φορτώσεις πετρελαίου να παραμένουν στο χρονοδιάγραμμα.

Πολλά εξαρτώνται από το εάν η ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα θα αυξηθεί στο δεύτερο εξάμηνο, με τον πρωθυπουργό Li Qiang να λέει ότι η Κίνα θα λάβει μέτρα για να τονώσει τις αγορές, αλλά παρέχει λεπτομέρειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης