Ναυτιλία

«Παροξυσμός» για μία παραγγελία στα κινεζικά ναυπηγεία

«Παροξυσμός» για μία παραγγελία στα κινεζικά ναυπηγεία

Oι παραγγελίες νεότευκτων στα ναυπηγεία της Κίνας τους πρώτους πέντε μήνες του 2023 σημείωσαν αύξηση 49,5%

 

Η ναυπηγική βιομηχανία της Κίνας πιθανότατα θα γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη φέτος, λόγω της αυξημένης ζήτησης για ναυπηγήσεις containerships, πετρελαιοφόρων και εξειδικευμένων πλοίων, εκτιμούν κύκλοι της αγοράς.

Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες νεότευκτων που τοποθετήθηκαν στα ναυπηγεία της Κίνας τους πρώτους πέντε μήνες του 2023 σημείωσαν αύξηση της τάξης του 49,5% σε ετήσια βάση, όπως έδειξαν τα στοιχεία της China Association of the National Shipbuilding Industry (CANSI), με αποτέλεσμα το μερίδιο της Κίνας σε παγκόσμιο επίπεδο να ανέρχεται στο 67%.

Η εφαρμογή των νέων κανονισμών για απανθρακοποίηση καθώς και τα μεγάλα σε ηλικία πλοία αποτελούν δύο βασικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν την αύξηση των νέων παραγγελιών, δήλωσε ο Li Yanqing, γενικός γραμματέας της CANSI.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ναυπηγήσεις πλοίων από τα κινεζικά ναυπηγεία αυξήθηκαν περισσότερο από 15% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα 16,47 εκατ. dwt μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου και αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 48% του συνόλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της CANSI.

Η CIMC Sinopacific, θυγατρική της China International Marine Containers (Group) Co. Ltd., έχει λάβει παραγγελίες για οκτώ νέα πλοία, με τη συνολική αξία αυτών να υπερβαίνει τα 1,7 δισ. γιουάν ($235,21 εκατ.) κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

«Επί του παρόντος, όλα τα μεγάλα ναυπηγεία στην Κίνα έχουν αυξήσει τους ρυθμούς παραγωγής, ενώ οι εκκρεμείς παραγγελίες αυξάνονται και ως εκ τούτου οι πλοιοκτήτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις στην εξασφάλιση των παραγγελιών τους, εάν δεν τις τοποθετήσουν άμεσα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Gao Wenbao, πρόεδρος της Nantong CIMC Sinopacific Offshore and Engineering Co. Ltd.

Πηγή:naftikachronika.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης