Ενέργεια

Η προειδοποίηση Pouyanné για «ενεργειακό σοκ» αν κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι

Η προειδοποίηση Pouyanné για «ενεργειακό σοκ» αν κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι
Ο CEO του ενεργειακού κολοσσού τόνισε ότι «αναμένει μια βιώσιμα υψηλή τιμή στο πετρέλαιο

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα μεγάλο ενεργειακό σοκ εάν οι Ρεπουμπλικάνοι νικήσουν και αποφασίσουν να σταματήσουν τις εξαγωγές υδρογονανθράκων, δήλωσε το Σάββατο (8/7) o διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας πετρελαίου TotalEnergies, Patrick Pouyanné.

«Οι Αμερικανοί βασίζουν όλες τις πολιτικές τους στην εγχώρια τιμή του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου, έχουν πόρους και αν αισθάνονται ότι οι εξαγωγές ανεβάζουν τις τιμές τους, μας μπλοκάρουν. Τώρα, μπορώ να σας πω ότι, αν εκτός από τους Ρώσους, χάνουμε αμερικανικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, δεν είναι σοκ, είναι σούπερ σοκ», είπε, μιλώντας μαζί με άλλα στελέχη του κλάδου.

Στην τελική, συμπλήρωσε «δεν είναι ο πρόεδρος που αποφασίζει, αλλά οι εταιρείες».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Biden πραγματοποίησε πέρυσι τη μεγαλύτερη πώληση ποτέ από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου των 180 εκατομμυρίων βαρελιών. Αποτέλεσε μέρος μιας στρατηγικής για τη σταθεροποίηση των ραγδαίων αγορών πετρελαίου και την καταπολέμηση των υψηλών τιμών της αντλίας στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τέλος, ο CEO του ενεργειακού κολοσσού τόνισε ότι «αναμένει μια βιώσιμα υψηλή τιμή στο πετρέλαιο, λόγω της της μείωσης των επενδύσεων και της παγκόσμιας στροφής προς καθαρότερες πηγές ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης