Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

«Ένεση» 526 εκατ. ευρώ στην επιχείρηση υδρογόνου της Τhyssenkrupp από την ΙΡΟ

«Ένεση» 526 εκατ. ευρώ στην επιχείρηση υδρογόνου της Τhyssenkrupp από την ΙΡΟ
Με την ΙΡΟ η εταιρεία επαρκές οικονομικό περιθώριο για να αναπτυχθεί περαιτέρω και να επεκτείνει την ηγετική της θέση στην αγορά στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου, σύμφωνα με την  η Offshore Energy
Η εταιρεία μηχανικών thyssenkrupp με έδρα τη Γερμανία έχει διαθέσει την επιχείρηση υδρογόνου thyssenkrupp nucera στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Prime Standard), υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της εταιρείας στην αγορά υδρογόνου, όπως αναφέρει η Offshore Energy.

Συγκεκριμένα, τα ακαθάριστα έσοδα από την IPO ύψους περίπου 526 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην thyssenkrupp nucera και θα επενδυθούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του υδρογόνου.
Κατά τη διάρκεια της δημόσιας εγγραφής, τοποθετήθηκαν συνολικά πάνω από 30 εκατομμύρια μετοχές, και από αυτές, πάνω από 26 εκατομμύρια ήταν νέες μετοχές.

Η Thyssenkrupp είπε ότι το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας PIF και ένα ταμείο της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas έχουν εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο του όγκου των εκδόσεων και ενεργούν ως ακρογωνιαίοι επενδυτές.

Με την επιφύλαξη της κατανομής περαιτέρω μετοχών για τη σταθεροποίηση της τιμής της μετοχής (πράσινο δικαίωμα επιλογής), ο προηγούμενος συνεργάτης της κοινοπραξίας De Nora θα διατηρήσει τουλάχιστον μερίδιο 25,9% στην thyssenkrupp nucera, ενώ η thyssenkrupp θα διατηρήσει μερίδιο τουλάχιστον 50,2%.

«Πετύχαμε τον στόχο μας και προωθήσαμε με επιτυχία την επιχείρησή μας για το υδρογόνο σε ένα απαιτητικό περιβάλλον κεφαλαιαγοράς...

»Αυτό δίνει στην εταιρεία επαρκές οικονομικό περιθώριο για να αναπτυχθεί περαιτέρω και να επεκτείνει την ηγετική της θέση στην αγορά στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου», δήλωσε ο Miguel Ángel López Borrego, Διευθύνων Σύμβουλος της thyssenkrupp AG.

«Είμαστε πεπεισμένοι για τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες της thyssenkrupp nucera και θα υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της εταιρείας, η οποία είναι απαραίτητη για την απαλλαγή πολλών βιομηχανιών από άνθρακα, μακροπρόθεσμα. Η δημόσια εγγραφή είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία μετασχηματισμού ολόκληρου του Ομίλου thyssenkrupp».

Να σημειωθεί, σύμφωνα με την thyssenkrupp, η nucera της επιχείρησης υδρογόνου έχει ανεκτέλεστες παραγγελίες αξίας περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ και τα έργα που έχουν συναφθεί έχουν συνδυασμένη εγκατεστημένη ισχύ ηλεκτρόλυσης άνω των 3 GW.

Περιλαμβάνουν μια μονάδα ηλεκτρόλυσης στη Σαουδική Αραβία με ισχύ άνω των 2 GW, μια μονάδα 200 MW για τον πελάτη Shell στο λιμάνι του Ρότερνταμ και μια μονάδα 700 MW για μια χαλυβουργία στη Σουηδία. Μόνο στον επιχειρηματικό τομέα της ηλεκτρόλυσης αλκαλικού νερού (AWE), η thyssenkrupp είπε ότι η nucera αναμένει πωλήσεις περίπου 600 έως 700 εκατομμυρίων ευρώ το επόμενο οικονομικό έτος 2023/24.

Η εταιρεία είπε ότι το πράσινο υδρογόνο είναι ένας βασικός παράγοντας για την απανθρακοποίηση πολλών ενεργοβόρων βιομηχανιών, σημειώνοντας ότι η διαδικασία AWE που χρησιμοποιείται από το thyssenkrupp nucera καθιστά δυνατή την παραγωγή πράσινου υδρογόνου σε μεγάλη βιομηχανική κλίμακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης