Ναυτιλία

ΗΠΑ: Μολυσμένα ναυτιλιακά καύσιμα βρέθηκαν σε 12 τάνκερ στην ακτή του Κόλπου

ΗΠΑ: Μολυσμένα ναυτιλιακά καύσιμα βρέθηκαν σε 12 τάνκερ στην ακτή του Κόλπου
Η εταιρεία δοκιμών βρήκε "σημαντικά υψηλά επίπεδα" του χημικού δικυκλοπενταδιενίου και των σχετικών ενώσεων σε δοκιμές παραδόσεων καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο στο Χιούστον

Μολυσμένα ναυτιλιακά καύσιμα από διάφορους προμηθευτές οδήγησαν σε ρύπους, κινητήρες σε περίπου δώδεκα πλοία που εκτελούσαν δρομολόγια από την ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ αυτήν την άνοιξη, σύμφωνα με το Lloyd's Register και την υπηρεσία δοκιμών καυσίμων πλοίων VPS.

Το μολυσμένο καύσιμο ήταν το πρώτο σημαντικό φαινόμενο κατά μήκος της ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ από το 2018, όταν περίπου 200 πλοία είχαν μολύνει τους κινητήρες από καύσιμο που περιείχε εποξειδικό, δήλωσε ο Steve Bee, διευθυντής εμπορικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης του ομίλου στη VPS.
Η εταιρεία δοκιμών βρήκε "σημαντικά υψηλά επίπεδα" του χημικού δικυκλοπενταδιενίου και των σχετικών ενώσεων σε δοκιμές παραδόσεων καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο στο Χιούστον που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, δήλωσε η VPS.
Έντεκα πλοία έχουν χάσει την ισχύ και την πρόωση στη θάλασσα, είπε η εταιρεία, δείχνοντας μια αναφορά πελάτη για την αποτυχία αντλίας καυσίμου και μπεκ ψεκασμού καυσίμου.

Το Lloyd's Register ανέφερε άλλες δοκιμές που εκτός από το δικυκλοπενταδιένιο έδειξαν μεταξύ 1% και 2% των συστατικών του μείγματος "που δεν αποτελούν φυσικό μέρος της συνήθους διαδικασίας ροής του διυλιστηρίου" και φαινόταν να είναι διάφορα χημικά απόβλητα.
Η μόλυνση από τις ακτές του Κόλπου το 2018 οδήγησε σε πολλές αγωγές που ισχυρίζονται ότι εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για επισκευές κινητήρων και παραδόσεις καυσίμων αντικατάστασης, σύμφωνα με αγωγές που κατατέθηκαν εκείνη την εποχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης