Politics & Business

Καρανίκας για Κασσελάκη: Ευκαιρία να ανανεωθεί η ελπίδα από ανθρώπους του σήμερα

Καρανίκας για Κασσελάκη: Ευκαιρία να ανανεωθεί η ελπίδα από ανθρώπους του σήμερα
Μια ολοκληρωμένη και με επιχειρήματα εικόνα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Νίκος Καρανίκας, πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και μέλος του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Μίλησε για όλους και για όλα, ενώ ειδική μνεία έκανε στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ο κόσμος που ψήφισε τον ΣυΡιζΑ και τον ενίσχυσε εκλογικά κάνοντας τον κυβέρνηση το 2015 & 2016,το έκανε δίχως να θέλει απαραίτητα να χαρακτηριστεί αριστερός. Το έκανε δίχως να θέλει να ταυτιστεί καθολικά με την ιδεολογία και την ιστορία της Αριστεράς. Το έκανε δίχως καν να ξέρει όλο το πρόγραμμα του. Το έκανε γιατί δεν άντεχε άλλο το ψέμα αυτών που κυβερνούσαν όλα τα χρόνια και ήθελαν κάτι να τους εμπνεύσει ότι έχει μέλλον. Ο κόσμος αυτός ήταν αποτέλεσμα της χρεοκοπίας των άλλων, είχε μπουχτίσει από την ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ζήταγε μια ηθική και οικονομική ανάταση, να αισθανθεί αξιοπρεπής και Το έκανε βλέποντας στα μάτια του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ την Ελπίδα. Αυτός ο κόσμος δεν είναι χαζός, ανίδεος, αμόρφωτος και άβουλος περιμένοντας τους κομμουνισταράδες της αριστεράς και της προόδου να του εξηγήσει τι πρέπει να κάνει. Αυτός ο κόσμος ενώ είναι με τον τρόπο του πολιτικοποιημένος, δεν είναι κομματικοποιημένος και δογματικός. Ο κόσμος ήξερε & ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν τον έπειθαν τα λόγια τα μεγάλα της αριστεράς και δεν τον έπειθαν αφού δεν ζήταγε ψήφο για να κυβερνήσει, αλλά ψήφο αντίδρασης,μια κριτική. Υπεύθυνα πολιτικά λόγια είναι όταν πέρνεις την ευθύνη να τα υλοποιήσεις & αυτό στην πολιτική σημαίνει ότι θέλεις να κυβερνήσεις σήμερα . Αυτός ο κόσμος είδε, στον Αλέξη Τσίπρα, αυτήν την υπεύθυνη αριστερά, είδε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ των 13 αγνώστων ακόμα και σήμερα συνιστωσών, με τα τοτέμ τους, τις παρέες τους, τις υπερβολές τους και την ιστορία τους. Αυτόν τον κόσμο σνομπάρει η Ελίτ της επιλεκτικής αριστεράς των ιερών αγελάδων και των προσωποπαγών ηγετικών θέσεων, και τον σνομπάρει γιατί θεωρεί τον εαυτό της ανώτερο και ικανότερο από τον κόσμο που δεν περνάει την ώρα του να παθιάζεται με άχρηστες πολύωρες κομματικές ιδεολογικές αντιπαραθέσεις των φραξιών.

Αυτός ο κόσμος βλέπει σήμερα στο Στέφανο Κασσελάκη την ευκαιρία να ανανεωθεί η Ελπίδα από ανθρώπους του σήμερα, της παραγωγής του σήμερα και επειδή ο σύντροφος είναι κομματικά νέος δίχως συναισθηματικές εξαρτήσεις, αυτός ο κόσμος πιστεύει ότι μπορεί να βάλει τέλος στις φράξιες που τελείωσαν την Ελπίδα και υπονόμευσαν τον Αλέξη και αυτός ο κόσμος δεν τσιμπάει με συναισθηματισμούς, θυμικά και τον πανικό που καταλήγει στην απελπισία. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να το αντιληφθεί η δογματική, αποκομμένη από την κοινωνία αριστερά της αστυνομίας φρονημάτων και των ευαγγελίων. Στην τελική, ο σύντροφος Κασσελάκης τηρεί πιστά το καταστατικό δίχως να το παραβιάζει και υλοποιεί την απόφαση της ΚΕ, γι’αυτό όσοι δεν συμφωνούν μπορούν να διαμαρτυρηθούν και να γράφουν εναντίον της απόφασης και του δικού τους κονκλάβιου και οχι εναντίον όσων την σέβονται. Οσοι διαφωνούν με το καταστατικό αρα με το κόμμα, μπορούν από τώρα να αποστασιοποιηθούν διαμαρτυρόμενοι και να μην επενδύουν συναισθηματικά, απειλώντας μας ότι άμα κερδίσει ο σύντροφος Κασσελάκης θα κάνουν αντάρτικο και καταλήψεις γραφείων όπως με την ΚΝΕ -ΚΚΕ και το Ναρ γιατί θα γελάσει το πανελλήνιο. Η γενιά που έκανε αντάρτικο και αντίσταση ήταν μεγαλόψυχη και παρέδωσε πριν 40 χρόνια στην νέα γενιά δίχως να ξέρει ότι θα μετατραπούν σε τοτέμ, τις γνωστές ιερές αγελάδες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης