Ενέργεια

Reuters: Ο Erdogan ζήτησε από τον Musk να κατασκευάσει εργοστάσιο Tesla στην Τουρκία

Reuters: Ο Erdogan ζήτησε από τον Musk να κατασκευάσει εργοστάσιο Tesla στην Τουρκία
Ο Erdogan και ο Musk συνομίλησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Turkish House, έναν ουρανοξύστη κοντά στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη,
Σχετικά Άρθρα
Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Elon Musk να κατασκευάσει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η διεύθυνση επικοινωνιών της χώρας σύμφωνα με το Reuters.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο Musk είπε ότι πολλοί Τούρκοι προμηθευτές συνεργάζονται ήδη με την Tesla και ότι η Τουρκία ήταν μεταξύ των πιο σημαντικών υποψηφίων για το επόμενο εργοστάσιό της.

Ο Erdogan και ο Musk συνομίλησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Turkish House, έναν ουρανοξύστη κοντά στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu.

Ο Erdogan βρίσκεται στις ΗΠΑ για να παραστεί στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Erdogan είπε επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη και το Starlink, το δορυφορικό διαδικτυακό εγχείρημα της SpaceX του Musk, ανέφερε η διεύθυνση επικοινωνιών.

Ανέφερε ότι ο Musk είπε ότι η SpaceX επιθυμεί να συνεργαστεί με τις τουρκικές αρχές για να αποκτήσει την απαραίτητη άδεια για να προσφέρει δορυφορικές υπηρεσίες Starlink στην Τουρκία.

Ο Musk παρευρίσκεται στο συνέδριο VivaTech στο Παρίσι

Ανέφερε επίσης ότι ο Erdogan κάλεσε τον Musk να παρευρεθεί στο τουρκικό φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest στη Σμύρνη στα τέλη Σεπτεμβρίου και ότι ο Musk είπε ότι θα παρευρεθεί ευχαρίστως.

Συνάντηση με Netanyahu

Ο Musk πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu στην Καλιφόρνια τη Δευτέρα. Ο Musk ανέβασε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι οι συνομιλίες τους θα επικεντρωθούν στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Η Tesla εξέφρασε τον Αύγουστο ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ινδία που θα παράγει ένα ηλεκτρικό όχημα χαμηλού κόστους.

Η Tesla έχει αυτήν τη στιγμή έξι εργοστάσια και κατασκευάζει ένα έβδομο στο Μεξικό στη βόρεια πολιτεία Nuevo Leon, μέρος της προσπάθειας της αυτοκινητοβιομηχανίας να επεκτείνει το παγκόσμιο αποτύπωμά της.

Ο Musk είπε τον Μάιο ότι η Tesla πιθανότατα θα επέλεγε μια τοποθεσία για ένα νέο εργοστάσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι μετοχές της Tesla έχουν σημειώσει άνοδο 123% μέχρι στιγμής φέτος και η αυτοκινητοβιομηχανία το Σάββατο δήλωσε ότι παρήγαγε το 5 εκατομμύριο αυτοκίνητο της.

Εκτός από τη διαχείριση της Tesla, ο Musk αγόρασε επίσης το X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, για 44 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Ενώ περιγράφει τον εαυτό του ως απολυτάρχη της ελευθερίας του λόγου, ο Musk έχει συμμορφωθεί με ορισμένες απαιτήσεις της τουρκικής κυβέρνησης να λογοκρίνει το περιεχόμενο στη χώρα. Σε άλλες περιπτώσεις, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης έχει αντιταχθεί σε εντολές των τουρκικών δικαστηρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης