Plan A: Ποια είναι η startup που ειδικεύεται στη δέσμευση άνθρακα και εξασφάλισε 27 εκατ. δολ.

Plan A: Ποια είναι η startup που ειδικεύεται στη δέσμευση άνθρακα και εξασφάλισε 27 εκατ. δολ.
Εξασφάλισε 27 εκ. δολ. σε έναν γύρο

Η startup Carbon Plan A μόλις συγκέντρωσε 27 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο με επικεφαλής την Lightspeed Venture Partners, σύμφωνα με το businessinsider.com.

Η εταιρεία με έδρα το Βερολίνο θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να επεκταθεί στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σκανδιναβία.

Η Plan A ιδρύθηκε το 2017 και εδρεύει στο Βερολίνο. Είναι μία από τις πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις που βοηθούν τις μεγάλες εταιρείες να μετρήσουν και να διαχειριστούν τις εκπομπές άνθρακά τους.

Πολλοί το κάνουν αυτό συλλέγοντας δεδομένα και δημιουργώντας στόχους βιωσιμότητας για μακροπρόθεσμη απαλλαγή από τον άνθρακα.


Δραστηριότητες της
Plan A

«Η Plan A προωθεί μια πελατειακή βάση 1.500 ατόμων που περιλαμβάνει την παγκόσμια εταιρεία πληρωμών Visa, η οποία επίσης εντάχθηκε στον γύρο χρηματοδότησης μετά από μια διετή διαδικασία δέουσας επιμέλειας.

Ένας τρόπος με τον οποίο η Plan A διαφοροποιείται είναι ο σταθερός ρυθμός του. Εργαζόμαστε για τον μετασχηματισμό της οικονομίας, δεν εργαζόμαστε για να κάνουμε τις εταιρείες αποτελεσματικές στην προετοιμασία μιας έκθεσης.

Η πλατφόρμα της startup μπορεί να επεξεργάζεται εκατομμύρια σημεία δεδομένων σε όλη την αλυσίδα αξίας και σε μηνιαία βάση, επιτρέποντας σε εκατοντάδες χρήστες από μια οντότητα να συνεργαστούν για τη μείωση των εκπομπών», δήλωσε στο Insider η Lubomila Jordanova (συνιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος).

Οι λογιστικές εταιρείες άνθρακα συγκέντρωσαν 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην κορύφωση του κλάδου το 2021 (ανά PitchBook), καθώς οι επενδυτές επιχειρηματικών συμμετοχών και οι διαχειριστές μεγάλων περιουσιακών στοιχείων συσσωρεύονται στην πολυσύχναστη κατηγορία.

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν επίσης αποκλειστική παγκόσμια συνεργασία τον Δεκέμβριο του 2022, με τη Visa να προσφέρει το Plan A στους πελάτες της. Η Deutsche Bank, η Opera Tech Ventures, η οποία είναι ο βραχίονας VC της BNP Paribas, και μια σειρά από ιδρυτές του unicorn συμμετείχαν επίσης στον γύρο.

«Εκτός από τα αυξανόμενα έσοδα, το Plan A έχει αυξήσει τους μεγαλύτερους λογαριασμούς του και αυτό είχε απήχηση στους επενδυτές», είπε η Jordanova.

«Έχουμε πελάτες όπως η BMW όπου έχουμε πολλά συμβόλαια με το BMW Group.

Η αύξηση των εσόδων είναι κάτι που είναι καλός KPI για τους επενδυτές, αλλά αν δεν δείξετε ότι κάνετε ανοδικές πωλήσεις, εάν δεν δείξετε ότι είστε σε θέση να παραμείνετε ισχυροί εντός του λογαριασμού και ότι είστε πραγματικά

έναν έμπιστο συνεργάτη, καθώς αυτό χρειάζονται οι εταιρείες, είναι λίγο δύσκολο» πρόσθεσε.


Σχέδια της νέας επένδυσης

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την εμβάθυνση της κάλυψης του Πεδίου 3, η οποία αναφέρεται στις εκπομπές στην αλυσίδα αξίας μιας εταιρείας.

Το Σχέδιο Α θα αυξήσει επίσης τις δυνατότητές του για την ευθυγράμμιση πολιτικών μετά από μια αναταραχή κανονισμών ESG τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας δύσκολο για τους πελάτες να συμβαδίσουν.

Η startup διαθέτει επίσης μια εσωτερική ομάδα πολιτικής και μια «ακαδημία» για την εκπαίδευση άλλων σχετικά με τη νομοθεσία και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Το ίδιο το Σχέδιο Α είναι ευθυγραμμισμένο με το Πρωτόκολλο για τα Αέρια Θερμοκηπίου και την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), ενώ η μεθοδολογία υπολογισμού των εκπομπών του είναι πιστοποιημένη από την TÜV Rheinland.

Η startup θα διπλασιάσει τον αριθμό των 240 εργαζομένων της καθώς επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, με έμφαση στην αύξηση της παρουσίας της στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σκανδιναβία.

Διαθέτει επίσης γραφεία στο Παρίσι και στο Λονδίνο.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης