Ενέργεια

Τέλος οι απεργίες στις εγκαταστάσεις LNG της Chevron στην Αυστραλία

Τέλος οι απεργίες στις εγκαταστάσεις LNG της Chevron στην Αυστραλία

Τερματίζουν οι απεργίες στις επιχειρήσεις Gorgon, Wheatstone LNG

 

Σωματείο και Chevron δέχθηκαν τις προτάσεις από την διαιτησία και σταματούν τις κινητοποιήσεις σε Gorgon, και Wheatstone LNG

Αυστραλιανό συνδικάτο ακύρωσε την Παρασκευή τις απεργίες στα δύο μεγάλα τοπικά έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Chevron, συμφωνώντας να επιλύσει διαφορές που είχαν απειλήσει να διαταράξουν περίπου το 7% του παγκόσμιου LNG προμήθειες.

Η συνδικαλιστική συμμαχία και η Chevron αποδέχθηκαν προτάσεις για μισθούς και όρους από τον βιομηχανικό διαιτητή της χώρας για τις εγκαταστάσεις LNG Gorgon και Wheatstone και οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις απεργίες που ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες.

«Η Offshore Alliance θα συνεργαστεί τώρα με τη Chevron για να ολοκληρώσει τη σύνταξη της συμφωνίας και τα μέλη θα σταματήσουν σύντομα την τρέχουσα εργασιακή δράση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Offshore Alliance Brad Gandy.

Η συμφωνία τερματίζει έναν αγώνα μισθών που έχει αναστατώσει τις παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου για έξι εβδομάδες και οδήγησε τις τιμές του LNG έως και 35% πάνω τον Αύγουστο. Οι αγορές χαλάρωσαν μετά από μια παρόμοια διαμάχη που αφορούσε το μεγαλύτερο εργοστάσιο LNG της χώρας, το οποίο διαχειρίζεται η Woodside Energy, που επιλύθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα.

Συμφωνία για μισθούς

Η προτεινόμενη συμφωνία περιλαμβάνει «ουσιαστικές βελτιώσεις» στους μισθούς, την ασφάλεια της εργασίας, τα δεσμευμένα ρόστερ και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας, είπε η συμμαχία, η οποία συνδυάζει δύο συνδικάτα.

Σε μια σύντομη ακρόαση την Παρασκευή, η Επιτροπή Δίκαιης Εργασίας (FWC), η οποία είχε συγκληθεί για να ακούσει επιχειρήματα σχετικά με το αν έπρεπε να παρέμβει και να σταματήσει τις απεργίες, ανέβαλε το θέμα για τέσσερις εβδομάδες, ενώ οι δύο πλευρές συνέταξαν τους τελικούς όρους της συμφωνίας.

Την Πέμπτη, η επιτροπή, η οποία έχει την εξουσία να επιβάλει μια διευθέτηση, είπε ότι «σύστησε έντονα» τα κόμματα να αποδεχτούν τις προτάσεις της για τον τερματισμό των στάσεων εργασίας.

Καμία αποστολή LNG δεν διακόπηκε από τη βιομηχανική δράση, ακόμη και μετά από σφάλμα στο εργοστάσιο Wheatstone.

Η συμμαχία πίεζε τη Chevron να ταιριάξει τους όρους αμοιβής που είχε συμφωνήσει η Woodside στην πρώτη της συμφωνία με τα συνδικάτα, η οποία καθόρισε τη συνολική αμοιβή για τους τεχνικούς υπεράκτιων πλατφορμών μεταξύ 350.233 A$ στο αρχικό επίπεδο και 418.337 A$ στο υψηλότερο επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία που υποβλήθηκαν από το ένωση προς την επιτροπή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης