Απόψεις

Θ. Σκυλακάκης: Νέα εργαλεία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Θ. Σκυλακάκης: Νέα εργαλεία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
Άρθρο του υπουργού που δημοσιεύεται στην ειδική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα», με τίτλο «Αναζητώντας νέο μοντέλο ανάπτυξης»

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση νέων εργαλείων και μέτρων που αποσκοπούν για την καλύτερη δυνατή πρόληψη κατά των δασικών πυρκαγιών, μια απειλή που αυξάνεται γεωμετρικά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, αναφέρθηκε σε άρθρο του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως σημειώνει στο άρθρο του, που δημοσιεύεται στην ειδική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα», με τίτλο «Αναζητώντας νέο μοντέλο ανάπτυξης», το σχέδιο, που αναμένεται να ανακοινωθεί στα μέσα φθινοπώρου προβλέπει κίνητρα για την αξιοποίηση της υπερβάλλουσας βιομάζας των δασικών οικοσυστημάτων, σε συνδυασμό με τον καθαρισμό του και τη δημιουργία μιας νέας αγοράς πιστοποιημένης απόληψης βιομάζας.

Σύντομα, όπως αποκαλύπτει, θα ολοκληρωθούν εκατοντάδες νέες προλήψεις δασολόγων, δασοπόνων, καθώς και του εποχικού προσωπικού, ενώ η πολιτεία θα προμηθευτεί για τη δασική υπηρεσία νέα τεχνολογικά συστήματα. 

Τέλος, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι βρίσκεται υπό εξέλιξη μέρος του εθνικού σχεδίου Αναδασώσεων - Σχέδιο Προστασίας Δασών, ύψους 192 εκατ ευρώ.

24_3.jpg



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης