Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Αυστραλία: Ενεργοποίηση του Giant Tesla Megapack για τη σταθεροποίηση του δικτύου

Αυστραλία: Ενεργοποίηση του Giant Tesla Megapack για τη σταθεροποίηση του δικτύου

Τεράστιο έργο ενεργειακής χωρητικότητας 300 MWh

Ένα γιγάντιο νέο έργο Tesla Megapack με ενεργειακή χωρητικότητα 300 MWh, κυκλοφόρησε στην Αυστραλία για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του δικτύου και στην καλύτερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) σύμφωνα με το electrek.co.

Η χώρα της Ωκεανίας έχει αναπτύξει μεγάλη ηλιακή ενέργεια, αλλά το δίκτυό της δεν έχει καλύψει αυτή τη νέα χωρητικότητα.

Η αποθήκευση ενέργειας είναι επί του παρόντος το στοιχείο που λείπει στη λύση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Tesla-new-megapack-project_2.jpg

Χρησιμότητα συστημάτων μπαταριών

Πολλές χώρες καθαρίζουν τα δίκτυά τους επενδύοντας σε καθαρές πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, αλλά η διαλείπουσα φύση αυτών των πηγών ενέργειας μπορεί να είναι πρόβλημα.

Εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι τα συστήματα μπαταριών.

Συγκεκριμένα επιτρέπουν την αποθήκευση της ενέργειας όταν η παραγωγή ηλιακής και αιολικής ηλεκτρικής ενέργειας υπερβαίνει τη ζήτηση και στέλνουν την ενέργεια πίσω στο δίκτυο όταν χρειάζεται.

Tesla-new-megapack-project_1.jpeg

Πρότυπο αποθήκευσης η Αυστραλία

Το πρώτο επιτυχημένο παράδειγμα ανάπτυξης συστήματος αποθήκευσης μπαταριών λιθίου μεγάλης κλίμακας ήταν η «Tesla big battery» στη Νότια Αυστραλία.

Από την επιτυχία της Tesla Big Battery, η χώρα αγκάλιασε την αποθήκευση ενέργειας και το Megapack της Tesla ήταν η μπαταρία της επιλογής.

Πέρυσι, αναφέραμε ένα νέο έργο που ονομάζεται «Riverina and Darlington Point Energy Storage Systems», το οποίο θα χρησιμοποιεί Tesla Megapacks.

Θα αποτελείται από 3 ομάδες μπαταριών που βρίσκονται στο Murrumbidgee Shire, στην περιοχή Riverina της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Αυτές είναι οι ακόλουθες:

Σύστημα αποθήκευσης ενέργειας Riverina 60MW / 120MWh

Σύστημα αποθήκευσης ενέργειας Riverina 65MW / 130MW

Σύστημα αποθήκευσης ενέργειας Darlington Point 25MW / 50MWh

Σήμερα, η Edifiy Energy και η Federation Asset Management, οι δύο εταιρείες πίσω από το έργο, επιβεβαίωσαν ότι έχουν ενεργοποιήσει και έχουν συνδέσει τα Tesla Megapacks στο δίκτυο.

Θα χρησιμοποιήσουν το λογισμικό διαχείρισης ενέργειας της Tesla, συμπεριλαμβανομένης της νέας λειτουργίας «εικονικής σύγχρονης γεννήτριας» η οποία μιμείται βασικά μια μονάδα κορυφαίας στάθμης ορυκτών καυσίμων για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του δικτύου και στην καλύτερη χρήση της αυξανόμενης χωρητικότητας ηλιακής ενέργειας της περιοχής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης