Ενέργεια

Η Γαλλία θα περιορίσει σημαντικά τη χρήση φωτισμού σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα

Η Γαλλία θα περιορίσει σημαντικά τη χρήση φωτισμού σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα

Η γαλλική κυβέρνηση λαμβάνει αυστηρά μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας για να αποφύγει άλλη μια κρίση

 

Η γαλλική κυβέρνηση θα περιορίσει σημαντικά τη χρήση φωτισμού σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα, τιμωρώντας με πρόστιμο στους παραβάτες ως μέρος μιας νέας δέσμης μέτρων που στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Στα πρόσφατα ανακοινωθέντα μέτρα αυτή την εβδομάδα, η Γαλλία θα περιορίσει περαιτέρω τις ώρες κατά τις οποίες θα μπορούν να φωτίζονται οι βιτρίνες και τα εμπορικά ακίνητα, δήλωσε η υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης, Agnès Pannier-Runacher στην εφημερίδα L'Alsace αυτή την εβδομάδα.

Η Γαλλία και όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας και φυσικού αερίου μετά την ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους και τις εκτοξευόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους νέους κανόνες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα 1.593 δολαρίων (1.500 ευρώ), είπε ο υπουργός.

Για να ενθαρρύνει τη χρήση έξυπνης ενέργειας και τη μεγαλύτερη χρήση ποδηλάτου για τις μετακινήσεις εργασίας, η Γαλλία επιδοτεί επίσης έως και 80% της τιμής των έξυπνων ψηφιακών θερμοστατών για τα σπίτια και εισάγει φορολογικές ελαφρύνσεις για επιχειρήσεις που ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να πηγαίνουν με ποδήλατο στη δουλειά.

Η Γαλλία έχει ήδη δει μια μείωση 12% στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την ενεργειακή κρίση, είπε η υπουργός, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι η χαμηλότερη χρήση ενέργειας θα μπορούσε να γίνει διαρθρωτική.

Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλύτερη θέση ενόψει του φετινού χειμώνα σε σύγκριση με πέρυσι, με σχεδόν πλήρεις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου πολύ πριν από την προθεσμία της 1ης Νοεμβρίου, περισσότερες εισαγωγές LNG και περισσότερους τερματικούς σταθμούς εισαγωγής LNG.

Ωστόσο, ένας ψυχρότερος από το συνηθισμένο χειμώνας θα μπορούσε να επιβαρύνει ξανά τον ενεργειακό εφοδιασμό. Ο περασμένος χειμώνας ήταν ήπιος και μένει να δούμε πώς θα χειριζόταν η Ευρώπη έναν κρύο χειμώνα χωρίς ρωσικό αέριο.


Φυσικό αέριο: Κίνδυνος στη Γερμανία από πιθανές διακοπές εφοδιασμού

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, οι διακοπές του εφοδιασμού με φυσικό αέριο συνεχίζουν να αποτελούν κίνδυνο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης γερμανικής εταιρείας κοινής ωφελείας, RWE, νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Δεν έχουμε κανένα buffer στο σύστημα φυσικού αερίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RWE Markus Krebber στη γερμανική δημοσίευση WirtschaftsWoche στις αρχές Οκτωβρίου, προσθέτοντας ότι η Γερμανία πρέπει να επιταχύνει την κατασκευή υποδομής εισαγωγής φυσικού αερίου για να αποφύγει μελλοντικές ελλείψεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης