Διεθνή

Έτοιμοι για εισβολή οι Ισραηλινοί: Δεν θέλουμε κατοχή της Γάζας

Έτοιμοι για εισβολή οι Ισραηλινοί: Δεν θέλουμε κατοχή της Γάζας
Για άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας κάνει λόγο ο ΟΗΕ - Διαψεύδει το Ισραήλ κατάπαυση πυρός στη νότια Γάζα - Εκκενώνει οικισμούς στα σύνορα με το Λίβανο, το Ισραήλ
Με την χερσαία εισβολή των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας να αναβάλλεται μέχρι στιγμής παρά το γεγονός ότι όλοι την έχουν προεξοφλήσει και την αναμένουν από στιγμή σε στιγμή, το Ισραήλ διαμηνύει πως κύριος στόχος του δεν είναι ούτε η κατοχή ούτε η παραμονή στη Γάζα, αλλά η εξουδετέρωση της Hamas, έτσι ώστε να μην μπορέσει ποτέ ξανά να εξαπολύσει επιθέσεις κατά του Ισραήλ, όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου που έχει αφήσει πίσω της περισσότερους από 1.300 νεκρούς Ισραηλινούς πολίτες.
Ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να σφυροκοπά ανελέητα και με πρωτοφανείς σε ένταση βομβαρδισμούς τη Γάζα, στην οποία έχει επιβάλλει πλήρη αποκλεισμό, και ενώ συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για τους Παλαιστίνιους που εγκαταλείπουν τα βόρεια τμήματα της Γάζας, μέσω του περάσματος της Rafah προς την Αίγυπτο.
Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον εστιάζει στο εάν, σε περίπτωση που οι Ισραηλινοί εισβάλλουν στη Γάζα, θα υπάρξει μια γενικότερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή με μεγαλύτερη και ισχυρότερη εμπλοκή της Hezbollah και του Ιράν, το οποίο ωστόσο διαμηνύει πως δεν πρόκειται να συγκρουστεί στρατιωτικά με το Ισραήλ, εφόσον αυτό δεν επιτεθεί στο ιρανικό έδαφος.

Διαψεύδει κατάπαυση του πυρός στη νότια Γάζα το Ισραήλ - Hamas: Δεν γνωρίζουμε τίποτα

Στη διάψευση ότι επήλθε συμφωνία για κατάπαυση πυρός στη νότια Γάζα - επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από τις 09:00 ώρα Ελλάδας και να διαρκέσει 5 ώρες - με τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο προχώρησε το Ισραήλ ενώ νωρίτερα και η Hamas είχε αναφέρει πως δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εκεχειρία και ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα με αντάλλαγμα την απομάκρυνση των αλλοδαπών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο πρωθυπουργού του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.
Οι πληροφορίες ανέφεραν πως η
κατάπαυση πυρός θα συνέπιπτε χρονικά και με το άνοιγμα του περάσματος της Rafah στα σύνορα με την Αίγυπτο, έτσι ώστε να επιτραπεί και η μεταφορά βοήθειας στη Γάζα.
Από την πλευρά της πάντως η Hamas υποστήριξε πως δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για ανθρωπιστικούς λόγους.
Εκτιμάται πως μέχρι στιγμής, πάνω από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στη Γάζα και στις βόρειες περιοχές της, κατόπιν των διαδοχικών τελεσιγράφων των Ισραηλινών για την επικείμενη εισβολή τους.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης