Ενέργεια

Αυξήθηκε στα 2,4 bcm το ξένο φυσικό αέριο που αποθηκεύεται στην Ουκρανία

Αυξήθηκε στα 2,4 bcm το ξένο φυσικό αέριο που αποθηκεύεται στην Ουκρανία

Η Naftogaz ανέφερε ότι οι ξένοι πελάτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από 10 bcm αποθήκευσης

 

Οι ξένοι traders αύξησαν τον όγκο του φυσικού αερίου στις υπόγειες αποθήκες της Ουκρανίας στα 2,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) στις 16 Οκτωβρίου από 2,2 bcm στις 6 Οκτωβρίου, δήλωσε τη Δευτέρα το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας .

«Αυτή η δραστηριότητα καταδεικνύει ότι η υποδομή φυσικού αερίου της Ουκρανίας είναι πλήρως ενσωματωμένη στην ευρωπαϊκή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ουκρανίας Naftogaz ανέφερε ότι οι ξένοι πελάτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από 10 bcm αποθήκευσης της χωρητικότητας περίπου 30 bcm της χώρας, κυρίως στη δυτική χώρα, η οποία απέχει πολύ από την πρώτη γραμμή του πολέμου με τη Ρωσία.

Traders είπαν στο Reuters νωρίτερα αυτό το έτος ότι οι Ευρωπαίοι έμποροι φυσικού αερίου είχαν αρχίσει να αποθηκεύουν φυσικό αέριο στην Ουκρανία για να επωφεληθούν από τις χαμηλότερες τιμές και τη διαθέσιμη χωρητικότητα εκεί, ανεξάρτητα από τους κινδύνους από τον πόλεμο.

Από την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδίωξε υψηλά επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου για να αντισταθμίσει τη μειωμένη ρωσική προσφορά, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες αιχμής της ζήτησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης