Rio Tinto: Aυξήθηκαν παραγωγή και παραδόσεις χαλκού και σιδηρομεταλλεύματος

Rio Tinto: Aυξήθηκαν παραγωγή και παραδόσεις χαλκού και σιδηρομεταλλεύματος

Αυξήθηκαν κατά 1% σε 83,9 εκατομμύρια τόνους το τρίμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου

 

Οι μετοχές της Rio Tinto ενισχύθηκαν την Τρίτη, αφού η αγγλοαυστραλιανή εταιρεία εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος κατέγραψε ισχυρότερες τριμηνιαίες παραδόσεις με σταθερή ζήτηση από την Κίνα και καθώς αύξησε την παραγωγή στο ορυχείο Gudai-Darri στην Pilbara.

Οι αυστραλιανές μετοχές της Rio σημείωσαν άνοδο 2,4% στα 118,510 δολάρια Αυστραλίας, βοηθώντας τον ευρύτερο δείκτη ASX 200 να αυξηθεί κατά 0,6%. Η BHP της Rio αυξήθηκε επίσης κατά 1%, δεδομένου ότι έχει επίσης βαριά έκθεση σε σιδηρομετάλλευμα στην Κίνα.

Η Rio Tinto, ο μεγαλύτερος παραγωγός σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, είδε τις αποστολές από τις βασικές του δραστηριότητες στην Pilbara να αυξάνονται κατά 1% σε 83,9 εκατομμύρια τόνους το τρίμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Το ορυχείο Gudai-Darri στην Pilbara, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 2022 και διαφημίζεται ως το «πιο προηγμένο τεχνολογικά» ορυχείο της Rio Tinto.

Ο ανθρακωρύχος κατέγραψε επίσης υψηλότερες τιμές για τις αποστολές σιδηρομεταλλεύματός του, καθώς ορισμένα μέτρα τόνωσης στην Κίνα βοήθησαν στην αύξηση της ζήτησης για το χάλυβα. Η Rio Tinto διατήρησε τις προσδοκίες της για ολόκληρο το έτος για αποστολές σιδηρομεταλλεύματος στο ανώτερο μισό του εύρους των 320 έως 335 εκατομμυρίων που δόθηκε νωρίτερα φέτος.

Η Κίνα είναι μακράν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο και η μεγαλύτερη αγορά της Rio Tinto. Η πτώση της οικονομικής δραστηριότητας στον ασιατικό γίγαντα είχε επιβαρύνει τα περιθώρια τον περασμένο χρόνο, με τον ανθρακωρύχο να προειδοποιεί ότι η συνεχιζόμενη αδυναμία στη χώρα θα μπορούσε να επιδεινώσει τα περιθώριά του τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, η κινεζική κυβέρνηση εφάρμοσε μια σειρά από μέτρα νομισματικής τόνωσης φέτος, με στόχο κυρίως τη στήριξη της υποτονικής οικονομικής ανάπτυξης. Τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τρίτου τριμήνου από τη χώρα, τα οποία αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στις επιπτώσεις αυτών των μέτρων.

Οι αποστολές εξόρυξης χαλκού της Rio Tinto αυξήθηκαν επίσης κατά 5% το τρίτο τρίμηνο στους 169.000 τόνους, υποβοηθούμενοι από κάποια βελτίωση της κινεζικής ζήτησης, καθώς και από την αύξηση της παραγωγής στο ορυχείο Oyu Tolgoi στη Μογγολία και στο ορυχείο Escondida της Χιλής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης