Ναυτιλία

Η Dynagas παραλαμβάνει το νέο πλοίο μεταφοράς LNG 200.000 cbm

Η Dynagas παραλαμβάνει το νέο πλοίο μεταφοράς LNG 200.000 cbm
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία του Προκοπίου συνεχίζει την επέκτασή της στο υγροποιημένο φυσικό αέριο

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία LNG Dynagas παρέλαβε το πλοίο μεταφοράς LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) 200.000 cbm, Clean Destiny, στη Νότια Κορέα όπως αποκάλυψε η εταιρεία με επικεφαλής τον Γιώργο Προκοπίου σε σύντομη ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την Παρασκευή 1/12/2023.


Σύμφωνα με τα δεδομένα του AIS που παρείχε η VesselsValue, ο μεταφορέας ME-GA LNG έφυγε από το ναυπηγείο του HD Hyundai Heavy στο Ulsan της Νότιας Κορέας την περασμένη εβδομάδα.


Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η
Clean Destiny θα εξυπηρετήσει μια 10ετή ναύλωση με τον αμερικανικό κολοσσό εξαγωγής LNG Cheniere.


πλοίο_LNG_1.jpg

Τον Ιούνιο του 2021, η
Dynagas παρήγγειλε 4 πλοία μεταφοράς LNG 200.000 cbm το καθένα αξίας περίπου 199 εκατομμυρίων δολαρίων και αυτό το μεταφορέα LNG είναι το δεύτερο σε αυτήν την παρτίδα.

Η Dynagas παρέλαβε το Clean Resolution από το Hyundai Heavy, το πρώτο σκάφος αυτής της παρτίδας, τον Σεπτέμβριο, και αυτό το πλοίο εξυπηρετεί επίσης το Cheniere, δείχνουν τα δεδομένα.

Μετά από αυτή την παραγγελία το 2021, η Dynagas παρήγγειλε 3 ακόμη πλοία μεταφοράς LNG ίδιου μεγέθους στο Hyundai Heavy το 2022, καθώς και τρία πλοία τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και δύο πλοία τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Τα πλοία διαθέτουν το σύστημα συγκράτησης μεμβράνης Mark III Flex+ της GTT και έχουν μήκος 299,8 μέτρα και πλάτος 48,9 μέτρα.

Η Dyangas αναμένεται να παραδώσει όλα αυτά τα πλοία μέχρι το τέλος του 2027.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης