Με ένα σχήμα προχωρά το ΣΔΙΤ των 70 εκατ. για πέντε αστυνομικά μέγαρα

Με ένα σχήμα προχωρά το ΣΔΙΤ των 70 εκατ. για πέντε αστυνομικά μέγαρα

Σε ΕΚΤΕΡ – ΕΡΕΤΒΟ – ΤΕΝΑ το έργο

 

Μόνο το σχήμα των ΕΚΤΕΡ – ΕΡΕΤΒΟ – ΤΕΝΑ τερμάτισε στην κούρσα για το ΣΔΙΤ της ανέγερσης πέντε αστυνομικών μεγάρων ανά την επικράτεια. Το έργο, προϋπολογισμού 70,43 εκατ. ευρώ, αφορά στη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία των αστυνομικών κτηρίων που θα στεγάσουν τις αστυνομικές διευθύνσεις Πατρών, Καρδίτσας, Ημαθίας, Λευκάδας και Αλεξανδρούπολης.

Αντικείμενο της σύμβασης σύμπραξης, που έχει προκηρύξει η Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, είναι η μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, τεχνική διαχείριση, συντήρηση, ασφάλιση και λειτουργία πέντε Αστυνομικών Διευθύνσεων στην επικράτεια. Το έργο, που θα έχει τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, χωροταξικά εκτείνεται σε πόλεις: Πάτρα, Καρδίτσα, Βέροια, Λευκάδα και Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να στεγάσει τις οικείες αστυνομικές διευθύνσεις.

Ειδικότερα, ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης θα εκπονήσει όλες τις απαραίτητες μελέτες για την ανέγερση των κτηριακών εγκαταστάσεων, θα εκτελέσει τις εργασίες κατασκευής και θα προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό. Επίσης, θα αναλάβει τις εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

Με αντάλλαγμα πληρωμές διαθεσιμότητας θα διαχειρίζεται και θα λειτουργεί τις εγκαταστάσεις, συνολικού εμβαδού 26.564 τ.μ., για χρονικό διάστημα 30 ετών. Τα πρώτα 2-3 χρόνια αφορούν στην κατασκευαστική περίοδο.

Μεταξύ άλλων, τα πέντε νέα αστυνομικά μέγαρα θα διαθέτουν χώρους προσωρινής κράτησης, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους φύλαξης πειστηρίων, αποθήκες όπλων, σκοπευτήρια ενώ παράλληλα θα λειτουργούν χώρος κυλικείου, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσες εκπαίδευσης. Παράλληλα, θα βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας, κατά την περίοδο λειτουργίας ανέρχεται στα 56,8 εκατ. ευρώ κατά μέγιστο (χωρίς ΦΠΑ), σε όρους καθαρής παρούσας αξίας, χωρίς να περιλαμβάνεται τυχόν συμμετοχή του δημοσίου.

Στην Ά φάση του διαγωνισμού, που ακολούθησε τη μέθοδο του ανταγωνιστικού διαλόγου, έδωσαν το «παρών» οι ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ, Intrakat, Μυτιληναίος – ΑΤΕΣΕ, ΕΚΤΕΡ – ΕΡΕΤΒΟ και ΤΕΚΑΛ. Μετά την κατάθεση της προσφοράς του σχήματος ΕΚΤΕΡ – ΕΡΕΤΒΟ – ΤΕΝΑ, θα εξετασθούν τα νομιμοποιητικά έγγραφα και, εφόσον είναι εντός των προβλέψεων του διαγωνισμού, θα αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης