Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Γερμανία: Κλειστός για την ναυτιλία ο Ρήνος λόγω υψηλών υδάτων

Γερμανία: Κλειστός για την ναυτιλία ο Ρήνος λόγω υψηλών υδάτων

Τα σκάφη δεν έχουν αρκετό χώρο για να πλεύσουν κάτω από γέφυρες

 

Τμήματα του ποταμού Ρήνου στη νότια Γερμανία παρέμειναν κλειστά για τη ναυτιλία την Παρασκευή καθώς η δυνατή βροχή και το λιώσιμο του χιονιού αύξησαν τα επίπεδα των υδάτων, αλλά ενδέχεται να ανοίξουν ξανά αργότερα αυτό το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσαν οι αρχές ναυσιπλοΐας.

Η ναυτιλία στον ποταμό Ρήνο παρέμεινε κλειστή γύρω από το Maxau και το Speyer στη νότια Γερμανία, ανακοίνωσε η γερμανική υπηρεσία εσωτερικής ναυσιπλοΐας WSA.

Ο νότιος τομέας του Ρήνου γύρω από το σημείο ασφυξίας του Μαξάου έκλεισε την Τρίτη μετά από βροχή και μια ξαφνική άνοδο της θερμοκρασίας που έλιωσε το χιόνι στη νότια Γερμανία και αύξησε τα επίπεδα του νερού.

Η ναυτιλία στα βόρεια τμήματα του ποταμού λειτουργεί κανονικά, παρά την άνοδο της στάθμης των υδάτων, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών σημείων του Ντούισμπουργκ, της Κολωνίας και του Μάνχαϊμ.

Η στάθμη των υδάτων στις νότιες περιοχές πέφτει και είναι πιθανό να ξαναρχίσει η ναυτιλία μέσω του Μαξάου την Κυριακή, δήλωσε η υπηρεσία πρόβλεψης της στάθμης των υδάτων της εν λόγω κυβέρνησης της πολιτείας Ρηνανίας-Πφαλτς στη νότια Γερμανία.

Υψηλό νερό σημαίνει ότι τα σκάφη δεν έχουν αρκετό χώρο για να πλεύσουν κάτω από γέφυρες και το μπλοκάρισμα στο Maxau εμποδίζει τα πλοία να πλέουν προς την Ελβετία.

Ο Ρήνος είναι ένας σημαντικός ναυτιλιακός δρόμος για εμπορεύματα, όπως ορυκτά, άνθρακα και προϊόντα πετρελαίου, όπως πετρέλαιο θέρμανσης, σιτηρά και ζωοτροφές. Ο Ρήνος έχει υποφέρει επανειλημμένα από χαμηλά επίπεδα νερού λόγω των ασυνήθιστα ξηρών καλοκαιριών τα τελευταία χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης