Ενέργεια

Η Williams αγοράζει περιουσιακά στοιχεία αποθήκευσης φυσικού αερίου έναντι 1,95 δισ. δολάρια

Η Williams αγοράζει περιουσιακά στοιχεία αποθήκευσης φυσικού αερίου έναντι 1,95 δισ. δολάρια

 Η συμφωνία περιλαμβάνει έξι υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 115 δισ. κυβικών ποδιών

 

Η εταιρεία αγωγών Williams ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αγοράσει χαρτοφυλάκιο στοιχείων ενεργητικού αποθήκευσης φυσικού αερίου από μια θυγατρική της Hartree Partners LP για 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η συμφωνία, που αναμένεται να κλείσει τον Ιανουάριο του 2024, περιλαμβάνει έξι υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 115 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών στις πολιτείες Λουιζιάνα και Μισισιπή των ΗΠΑ.

Η Williams θα λάβει επίσης 230 μίλια αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου και 30 διασυνδέσεις αγωγών με αγορές, συμπεριλαμβανομένου του υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και συνδέσεις με τον αγωγό Transco της Williams.

«Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία τοποθετούν καλύτερα τις δραστηριότητες αποθήκευσης φυσικού αερίου της Williams για την εξυπηρέτηση της ζήτησης LNG στην Ακτή του Κόλπου και των αυξανόμενων φορτίων ηλεκτροδότησης από κέντρα δεδομένων κατά μήκος του διαδρόμου Transco», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Williams, Άλαν Άρμστρονγκ.

Η Williams είχε προσλάβει δύο βετεράνους για να δημιουργήσουν μια επιχείρηση μάρκετινγκ LNG πέρυσι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο κορυφαίος εξαγωγέας LNG το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA), πριν από το Κατάρ και την Αυστραλία. Τα νέα εξαγωγικά εργοστάσια που αναμένεται να ξεκινήσουν την παραγωγή το επόμενο έτος θα ενισχύσουν την ιδιότητά του ως κορυφαίου εξαγωγέα, εκτιμούν οι αναλυτές.

Η ενοποίηση στον κλάδο των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει επιταχυνθεί φέτος, καθώς τα προβλήματα με τη λήψη αδειών για νέους αγωγούς έχουν κάνει τους υπάρχοντες φορείς εκμετάλλευσης πιο πολύτιμους και η παραγωγή στις ΗΠΑ αυξάνεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης