Η CIP αγόρασε τα φωτοβολταϊκά 850MWDC της Soltec στη Δανία

Η CIP αγόρασε τα φωτοβολταϊκά 850MWDC της Soltec στη Δανία

Ευκαιρία για επιτάχυνση της ανάπτυξης των ΑΠΕ στη σκανδιναβική χώρα

Η CIP απέκτησε το 100% των ηλιακών φωτοβολταϊκών της Soltec στη Δανία τα οποία βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Η πρόθεση του επενδυτή είναι να αναπτύξει, να κατασκευάσει και να λειτουργήσει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για τα έργα Power-to-X της Δανίας.

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από αναπτυξιακά έργα με συνδυασμένη δυναμική εγκατεστημένης ισχύος περίπου 850MWDC.

Οι τοποθεσίες του έργου είναι διάσπαρτες σε όλη τη Δανία, με τη συντριπτική πλειονότητα των έργων να βρίσκονται στη Γιουτλάνδη.

Ο Felix Pahl (συνεργάτης της CIP) δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που πραγματοποιήσαμε την πρώτη εξαγορά της Δανέζικης ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας από την CIP.

Το χαρτοφυλάκιο Soltec αντιπροσωπεύει μια ελκυστική ευκαιρία για το CI ETF I να αποκτήσει υπό ανάπτυξη στοιχεία παραγωγής ενέργειας, επιτρέποντας έτσι τα έργα Power-to-X που βρίσκονται υπό ανάπτυξη στη Δανία.

Είμαστε βέβαιοι ότι το CIP μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου δεσμεύοντας να συνεργαστεί στενά με τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς για την ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Δανία.

Το CI ETF I στοχεύει να συνεισφέρει θετικά στην πράσινη μετάβαση και τη βιομηχανία Power-to-X, αναπτύσσοντας κορυφαίες παγκοσμίως δυνατότητες στη Δανία.

Το χαρτοφυλάκιο της Soltec μπορεί να γίνει ένα από τα βήματα του CI ETF I για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και αξίας στους επενδυτές του CI ETF I».

Ο Raúl Morales (Διευθύνων Σύμβουλος της Soltec), πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτή την πρώτη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την CIP, μια εταιρεία με μεγάλη αναγνώριση και εμπειρία παγκοσμίως στην οποία μπορέσαμε να παρέχουμε έργα υψηλής ποιότητας υπό ανάπτυξη στη Δανία.

Χωρίς καμία αμφιβολία, αυτό είναι ένα μεγάλο σημάδι εμπιστοσύνης στη Soltec και θα έχουν την υποστήριξή μας σε βιομηχανικό επίπεδο κατά την ανάπτυξη των έργων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης