Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P και 0,5% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P και 0,5% για τον Nasdaq

10 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να ανακάμψουν από την ύφεση.


Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 20 μονάδων, ή 0,03% στις 37.440 μονάδες στην προσπάθεια του να ανακτήσει μέρος των απωλειών των σχεδόν 300 μονάδων από την προηγούμενη μέρα.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,34% στις 4.688 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,62% στις 646,84 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,56% στις 14.510 μονάδες, ενισχύοντας την απώλεια άνω του 1% από τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης όπως η Apple καταγράφουν χαμηλή απόδοση για την έναρξη του έτους, καθώς οι υπερβολικές αποτιμήσεις και η αβεβαιότητα σχετικά με το πότε η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια έχει ανησυχήσει τους επενδυτές ότι οι αγορές έχουν γίνει υπερβολικά αισιόδοξες.

Η μετοχή της Apple υποχωρεί περισσότερο από 5% αυτή την εβδομάδα. Οι μετοχές του τεχνολογικού γίγαντα υποχώρησαν 1% την Πέμπτη μετά από υποβάθμιση από την Piper Sandler, δύο ημέρες αφότου η Barclays μείωσε επίσης την αξιολόγησή της.

Η πρόσφατη απόδοση στη Wall Street έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πώς έκλεισε η αγορά το 2023. Ο S&P 500 έκλεισε πέρυσι με άνοδο άνω του 24% ενώ σημείωσε το καλύτερο σερί εβδομαδιαίων κερδών του από το 2004.

Ωστόσο, ο Steven Wieting, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Citi Global Wealth, δεν πιστεύει ότι η πρόσφατη απόσυρση θα έχει πολλές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην αγορά.

«Είτε κρατήσει κάτι από όλα αυτά, δεν θα θεωρούσα ότι οι τελευταίες μέρες έχουν μεγάλη σημασία», είπε στο CNBC. "Είναι πραγματικά μια στατιστική ρίψη νομίσματος."

Ο Wieting πιστεύει ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να τελειώσει το έτος γύρω στο επίπεδο των 5.000, κάτι που θα έδειχνε άνοδο 6% από αυτό το σημείο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης