Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Στο επίκεντρο της κυβέρνησης η ασφάλεια - Το σκεπτικό του πρωθυπουργού για τη δημόσια τάξη

Στο επίκεντρο της κυβέρνησης η ασφάλεια - Το σκεπτικό του πρωθυπουργού για τη δημόσια τάξη
Ουσιαστικά, οι αλλαγές που έγιναν την περασμένη Τετάρτη ήταν η εξής μία: να «ξηλωθεί» η πολιτική ηγεσία του Προστασίας του Πολίτη

Έχοντας μια ατζέντα σταθερά προσηλωμένη στο Κέντρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ανασχηματισμό που έκανε την περασμένη Τετάρτη θέλησε να κλείσει μια «μαύρη τρύπα»: αυτή της ασφάλειας, που τον πλήγωνε όχι μόνο στο δεξιό κοινό, όπως εσφαλμένα λέγεται, αλλά οριζοντίως, καθώς το αγαθό της ασφάλειας είναι σημαντικό για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει η «Κ» την περασμένη Τρίτη, η ανασφάλεια των πολιτών γύρω από θέματα εγκληματικότητας μεγάλωνε, σκαρφαλώνοντας στις δημοσκοπήσεις στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας.

Ουσιαστικά, οι αλλαγές που έγιναν την περασμένη Τετάρτη ήταν η εξής μία: να «ξηλωθεί» η πολιτική ηγεσία του Προστασίας του Πολίτη. Ολες οι υπόλοιπες αλλαγές ήταν το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης. Επιπλέον, η επιλογή Μητσοτάκη να επαναφέρει στην Κατεχάκη τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δείχνει την πρόθεση του πρωθυπουργού να μην προχωρήσει σ’ αυτή τη φάση σε πειραματισμούς, αλλά σε μια δοκιμασμένη λύση με τον «ισόβιο» υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που έχει τέσσερις θητείες στην Κατεχάκη.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης