Επικαιρότητα

Σκεπτικισμός στην Τουρκία για την παρουσία Μπλίνκεν στην Κρήτη

Σκεπτικισμός στην Τουρκία για την παρουσία Μπλίνκεν στην Κρήτη
«Δείχνει οικειότητα, άμεση σχέση η παρουσία του Μπλίνκεν στο σπίτι του Μητσοτάκη, και στην Τουρκία το λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη» 

Έντονος σκεπτικισμός επικρατεί στην Τουρκία για την παρουσία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Κρήτη, και μάλιστα στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά. Για τους Τούρκους, εξήγησε ο Μανώλης Κωστίδης, το ενδεχόμενο να πάρει η Ελλάδα τα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35 και η Τουρκία να μην πάρει τα F-16 θα προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην Άγκυρα και διπλωματική κρίση με τις ΗΠΑ.  

«Δείχνει οικειότητα, άμεση σχέση η παρουσία του Μπλίνκεν στο σπίτι του Μητσοτάκη, και στην Τουρκία το λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη» σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης, ενώ οι γείτονες αντιπαραβάλλουν τη σταδιακή «γιγάντωση» της βάσης της Σούδας με αυτή του Ιντσιρλίκ.

«Η συνάντηση Φιντάν - Μπλίνκεν ήταν σε καλό επίπεδο όπως και η προηγούμενη. Συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας και το τελευταίο κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις των δυο χωρών» σχολίασε ο διευθυντής της εφημερίδας Milliyet Οζάι Σεντίρ. 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης