Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,4% για τον S&P και 2,2% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 1,4% για τον S&P και 2,2% για τον Nasdaq

 216 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα, ενισχυμένη από τις μετοχές της τεχνολογίας, καθώς η αγορά προσπάθησε να ανακάμψει από μια δύσκολη εβδομάδα.


Ο Dow Jones κέρδισε 0,58% ή 216 μονάδες στις 37,683 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,41% στις 4.763 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,16% στις 639,69 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,2% στις 14.843 μονάδες.

Οι επενδυτές αγοράζουν την πτώση του κλάδου της τεχνολογίας, ο οποίος έχασε 4% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι αποδόσεις υποχώρησαν τη Δευτέρα. Η Nvidia σημείωσε άνοδο περισσότερο από 5%, φτάνοντας σε υψηλό όλων των εποχών και η Amazon σημείωσε άνοδο περισσότερο από 2,5% οδηγώντας επίσης τον Nasdaq υψηλότερα.

Η Apple σημείωσε επίσης πάνω από 2% υψηλότερα αφού η Evercore ISI συμβούλεψε τους πελάτες να αγοράσουν την πτώση της περασμένης εβδομάδας.

Η απόδοση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου , εν τω μεταξύ, έχασε σχεδόν 4 μονάδες βάσης στο 3,991%.

ΗBoeing, που βαρύνει τον Dow, υποχώρησε περισσότερο από 6,4% μετά την προσωρινή προσάραξη δεκάδων αεροσκαφών Boeing 737 Max 9 για επιθεωρήσεις, μετά την έκρηξη τμήματος ατράκτου της Alaska Airlines.

Η Wall Street έρχεται από την πρώτη της χαμένη εβδομάδα μετά από 10, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας με μεγάλη κεφαλαιοποίηση, όπως η Apple, παρουσίασαν χαμηλή απόδοση και οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν. Ο Dow Jones υποχώρησε 1,5% για την εβδομάδα και ο S&P 500 υποχώρησε 0,6%. Ο Nasdaq σημείωσε τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Σεπτέμβριο, με πτώση 3,25%.

Αυτή την εβδομάδα, οι traders ενδέχεται να αποκτήσουν μεγαλύτερη σαφήνεια στην πορεία των περικοπών επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Δεκεμβρίου θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, ακολουθούμενος από τον δείκτη τιμών παραγωγού την Παρασκευή. Αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να δείξουν εάν οι προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας θα μειώσουν τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης