Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,15% για τον S&P και 1,6% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,15% για τον S&P και 1,6% για τον energy sector

157 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη καθώς η αγορά προσπαθούσε να ανακτήσει τη βάση της μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα του 2024.


Ο Dow Jones έχασε 157 μονάδες ή 0,5% στις 37.525 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,15% στις 4.756 μονάδες. Στα χαμηλά της ημέρας, ο δείκτης αναφοράς είχε χάσει 0,7%.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,63% στις 629,29 μονάδες
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,09% στις 14.857 μονάδες.

H Nvidia ενισχύθηκε περισσότερο από 3,5%, φτάνοντας σε νέο υψηλό όλων των εποχών. Η Amazon αυξήθηκε επίσης περισσότερο από 1% μαζί με την Alphabet. Οι μετοχές της Juniper Networks σημείωσαν επίσης άνοδο πάνω από 22% την Τρίτη μετά από έκθεση της Wall Street Journal σύμφωνα με την οποία η Hewlett Packard Enterprise θα μπορούσε να ανακοινώσει μια συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας υλικού δικτύωσης για περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια αυτή την εβδομάδα.

Ο τεχνολογικός τομέας με μεγάλη υπεραπόδοση για το 2023, δυσκολεύτηκε στην έναρξη του 2024, ασκώντας πίεση στην ευρύτερη αγορά. Έως σήμερα, ο χώρος έχει υποχωρήσει περισσότερο από 1%.
Η υγειονομική περίθαλψη ήταν ένας από τους μόνους τομείς του S&P 500 που διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα την Τρίτη. Για το 2024, έχει αυξηθεί κατά 3% — καθιστώντας την την καλύτερη απόδοση.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται μετά από μια ισχυρή συνεδρίαση για τις μετοχές. Ο S&P 500
και το Nasdaq τη Δευτέρα σημείωσαν άνοδο, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας mega-cap ανέκαμψαν από την πτώση της περασμένης εβδομάδας.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα αναλύσουν μετρήσεις για τον πληθωρισμό για να αποκτήσουν σαφήνεια για τις μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Δεκεμβρίου θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, ακολουθούμενος από τον δείκτη τιμών παραγωγού την Παρασκευή.

Στις εταιρείες που ανακοινώνουν αποτελέσματα αυτήν την εβδομάδα περιλαμβάνονται η Taiwan Semiconductor Manufacturing Companyκαι η Infosys την Πέμπτη, καθώς και οι JPMorgan Chase, UnitedHealth, Bank of America και Delta Air Lines την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης