Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,57% για τον S&P, πτώση 1,04% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,57% για τον S&P, πτώση 1,04% για τον energy sector

170 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να περιμένουν την δημοσίευση νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones   κέρδισε 170 μονάδες ή περίπου 0,45% στις 37.695 μονάδες.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,57% στις 4.783 μονάδες.

Ο S&P 500  energy sector  υποχώρησε 1,04% στις 622,75 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε 0,75%  στις 14.969 μονάδες

H Intuitive Surgical και η Lennar οδήγησαν την ευρύτερη αγορά υψηλότερα, κερδίζοντας περισσότερο από 10% και 3%, αντίστοιχα. Η Intuitive αύξησε τις προοπτικές ανάπτυξης της διαδικασίας για το οικονομικό έτος 2024 μετά το κλείσιμο της αγοράς την Τρίτη, όταν η Lennar είχε επίσης ανακοινώσει αύξηση στο ετήσιο μέρισμά της.

«Είμαστε σε αυτή την ηρεμία πριν από την πραγματοποίηση», δήλωσε ο Phillip Colmar της MRB Partners, σημειώνοντας ότι η δραστηριότητα της αγοράς είναι αρκετά σιωπηλή δεδομένων των σχεδιαζόμενων μειώσεων των επιτοκίων της Federal Reserve που έχει αποτιμήσει μέχρι το τέλος του έτους.

«Αυτή τη στιγμή, η αγορά είναι αρκετά ήσυχη, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι ήσυχη όλο το χρόνο», είπε ο Colmar.

Οι επενδυτές αναμένουν την τελευταία έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή που αναμένεται να δημοσιευθεί  την Πέμπτη. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο ΔΤΚ θα αυξηθεί κατά 3,2% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο.

Οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις σχετικά με το πότε η Federal Reserve μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Ορισμένες από αυτές τις προσδοκίες έχουν ανατραπεί τις τελευταίες ημέρες, αν και οι πιθανότητες κυμαίνονται γύρω στο 64%, σύμφωνα με το εργαλείο CME Group FedWatch.

Την Παρασκευή αναμένονται αποτελέσματα από σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase και Bank of America, μαζί με την UnitedHealth και Delta Air Lines. Ο S&P 500 και ο Dow έκλεισαν με πτώση την Τρίτη, ενώ ο Nasdaq σημείωσε μικρή άνοδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης