Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,07% στις 4.780 μονάδες - Άνοδος 0,16% στον energy sector  

Wall Street: Πτώση 0,07% στις 4.780 μονάδες - Άνοδος 0,16% στον energy sector   

15 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

 Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη, που παρέκαμψε έναν νέο γύρο δεδομένων για τον πληθωρισμό που αντανακλούσε την άνοδο των τιμών καταναλωτή τον Δεκέμβριο.

 
Ο  Dow Jones ενισχύθηκε  15 μονάδες, ή από 0,04% στις 37.711 μονάδες. 

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,07% στις 4.780 μονάδες. 

Ο S&P 500 energy sector  ενισχύθηκε 0,16% στις. 623,93 μονάδες.

Ο Nasdaq αμετάβλητος στις 14.966 μονάδες .

 

Ο S&P 500 διαπραγματεύτηκε για λίγο πάνω από το υψηλό ρεκόρ κλεισίματος των 4.796,56 μονάδων.

 Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Δεκεμβρίου ήταν ελαφρώς υψηλότερη από το αναμενόμενο, αντανακλώντας μια αύξηση 0,3% στις τιμές καταναλωτή για τον μήνα, ωθώντας το ετήσιο επιτόκιο στο 3,4%. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones είχαν προβλέψει ότι ο ΔΤΚ αυξήθηκε 0,2% τον Δεκέμβριο και 3,2% σε ετήσια βάση.

 Ο βασικός ΔΤΚ, εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, ωστόσο, υποδεικνύοντας επίμονες -αλλά και χαλάρωση- πληθωριστικές πιέσεις. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη υποδηλώνουν ότι οι μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων ενδέχεται να είναι πιο αργές.

 «Αυτή η άνοδος του ΔΤΚ είναι μια κρίσιμη υπενθύμιση της απρόβλεπτης φύσης της οικονομικής ανάκαμψης και της θολότητας των μακροοικονομικών δεδομένων», δήλωσε ο Jon Maier, επικεφαλής επενδύσεων στην Global X. «Οι αγορές μπορεί να χρειαστεί να προετοιμαστούν για πιθανή αστάθεια, καθώς η Fed θα μπορούσε να διατηρήσει ή δυνητικά να εντείνει τη στάση της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής ως απάντηση σε αυτές τις πληθωριστικές πιέσεις».

 Οι αποδόσεις αυξήθηκαν με βάση τα στοιχεία του ΔΤΚ, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου  να βρίσκεται στο 4,045%.

Το sell-off της Πέμπτης επηρεάζεται, εν μέρει, από τις μετριασμένες προσδοκίες που περιβάλλουν το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας καθώς και από την ανησυχία των κερδών, σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA, Sam Stovall.

 Τα Bitcoin ETFs αυξήθηκαν την πρώτη ημέρα των συναλλαγών τους καθώς οι τιμές των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκαν επίσης. Το Bitcoin έφτασε για λίγο στο όριο των 49.000 δολαρίων νωρίτερα την Πέμπτη πριν πέσει σε λίγο πάνω από τα 46.000 δολάρια. Οι κινήσεις ακολουθούν τις εγκεκριμένες αλλαγές κανόνων της Τετάρτης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, οι οποίες άνοιξαν την πόρτα για τα κεφάλαια που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο bitcoin.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης