Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P, 2,4% για τον energy sector και 0,1% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P, 2,4% για τον energy sector και 0,1% για τον Nasdaq

 231 μονάδες έχασε ο Dow

 

Απώλειες στη Wall Street την Τρίτη καθώς τα επιτόκια κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα ενώ οι επενδυτές περίμεναν περισσότερα στοιχεία που μπορούν να δώσουν καλύτερη ματιά στην κατάσταση του Αμερικανού καταναλωτή.


Ο Dow υποχώρησε 231 μονάδες, ή 0,62% στις 37.361 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,37% στις 4.765 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,4% στις 616,6 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,19% στις 14.944 μονάδες

Οι αγορές ήταν κλειστές τη Δευτέρα για την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

H Boeing υποχώρησε 8% αφού η Wells Fargo υποβάθμισε την εταιρεία σε equal weight από overweight, εν μέσω συνεχιζόμενων προβλημάτων με το μοντέλο 737 Max 9. Εν τω μεταξύ, η AMD σημείωσε άνοδο 7,6% μετά από αισιόδοξα σχόλια αναλυτών σχετικά με τη ζήτηση ημιαγωγών. Ο κατασκευαστής τσιπ προσπαθεί να πιάσει τη Nvidia στο A.I. καθώς έφθασε σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων και έχει προγραμματιστεί να ανακοινώσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά του στις 30 Ιανουαρίου.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου εκτινάχθηκε 12 μονάδες βάσης στο 4,071% αφού ο διοικητής της Federal Reserve Christopher Waller δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική πιο αργά από ό,τι είχε προβλέψει η Wall Street.

Αρκετές μεγάλες τράπεζες δημοσίευσαν τα τριμηνιαία κέρδη τους το πρωί της Τρίτης. Η Goldman Sachs ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα, ενώ η Morgan Stanleyσημείωσε πτώση εσόδων το τέταρτο τρίμηνο. Οι μετοχές της Goldman Sachs σημείωσαν άνοδο 0,1%, ενώ η Morgan Stanley υποχώρησε 4,7%.

Περίπου 30 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου μέχρι στιγμής. Από αυτέςς, το 78% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες για κέρδη, σύμφωνα με το FactSet.

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στα στοιχεία λιανικών πωλήσεων Δεκεμβρίου που θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη, τα οποία θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν φόβους ύφεσης και ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη, εάν οι καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ σημειώσουν χαλάρωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης