Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,56% για τον S&P και 0,59% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,56% για τον S&P και 0,59% για τον Nasdaq

94 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν υψηλότερα μετά τη δημοσιοποίηση ισχυρότερων από το αναμενόμενο οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ.


Ο Dow Jones υποχώρησε 94 μονάδες ή 0,25% στις 37.266 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,56% στις 4.739 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,84% στις 611,44 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,59% στις 14.855 μονάδες

Η Charles Schwabσημείωσε πτώση 1,9% μετά την αναφορά μεικτών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων. Η Walgreens και η Caterpillar έχασαν και οι δύο περισσότερο από 4%, οδηγώντας τις απώλειες του Dow. Εν τω μεταξύ, η Boeing
κέρδισε περίπου 1%, καθιστώντας τον έναν από τους μεγαλύτερους κερδισμένους στον Dow μετά από εβδομάδες μεγάλων απωλειών.

Τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων για τον Δεκέμβριο εμφανίστηκαν ισχυρότερα από το αναμενόμενο, υποδεικνύοντας έναν ανθεκτικό καταναλωτή και θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις επιθετικές μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,6% από τον Νοέμβριο και σημείωσαν άνοδο 0,4% σε μηνιαία βάση, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones είχαν υπολογίσει 0,4% αύξηση σε μηνιαία βάση στις λιανικές πωλήσεις και 0,2% ex-autos.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύθηκε τελευταία 4 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 4,11%, συνεχίζοντας την άνοδό της από την Τρίτη μετά την προειδοποίηση του διοικητή της Federal Reserve Christopher Waller ότι η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής μπορεί να έρθει πιο αργά από ό,τι αναμενόταν.

Μέχρι στιγμής, οι traders τιμολογούν με πιθανότητα περίπου 52% ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Μάρτιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

«Μέχρι το τέλος αυτού του έτους, τα επιτόκια πιθανότατα θα είναι χαμηλότερα από ό,τι είναι τώρα - αλλά δεν πρόκειται να είναι μια ευθεία γραμμή», δήλωσε ο Thomas Martin, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments.
Οι traders στάθμισαν επίσης τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας που κυκλοφόρησαν τη νύχτα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης