Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,8% για τον S&P και 1,3% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,8% για τον S&P και 1,3% για τον Nasdaq

 209 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας, με επικεφαλής την Apple, τροφοδότησαν την αγορά και οδήγησαν τους κύριους δείκτες σε θετικό έδαφος.


Ο Dow Jones κέρδισε 209 μονάδες, ή 0,5% στις 37.475 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,88% στις 4.780 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,22% στις 610,09 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άλμα 1,35% στις 15.055 μονάδες.

H Apple σημείωσε άνοδο 3,4% μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την Bank of America για αγορά, προβλέποντας ανοδική αύξηση άνω του 20% τους επόμενους 12 μήνες. Αυτό έβαλε τον τεχνολογικό γίγαντα σε ρυθμό για την καλύτερη μέρα του από τις 5 Μαΐου 2023. Το Technology Select Sector SPDR Fund (XLK) σημείωσε επίσης άνοδο 1,9%, φτάνοντας σε υψηλό όλων των εποχών.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο, κέρδισε περισσότερο από 8% μετά τη δημοσίευση πτώσης κερδών και εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο. Το VanEck Semiconductor ETF (SMH) αυξήθηκε περισσότερο από 3% σε υψηλό όλων των εποχών.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμάνθηκε στο επίπεδο του 4,15% την Πέμπτη, καθώς τα νέα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας υποδηλώνουν συνεχιζόμενη στενότητα στην αγορά εργασίας. Οι αιτήσεις για πρώτη φορά για ασφάλιση ανεργίας έφτασαν τις 187.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιανουαρίου, μειωμένες κατά 16.000 από την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη. Αυτό ήταν ισχυρότερο από την εκτίμηση της συναίνεσης των οικονομολόγων για 208.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι μια δυναμική αγορά εργασίας σε συνδυασμό με ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες, που αντικατοπτρίζεται στην έκθεση λιανικών πωλήσεων της Τετάρτης για τον Δεκέμβριο, μπορεί να σημαίνει λιγότερες μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve από ό,τι αναμένουν πολλοί. Επί του παρόντος, οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητες περίπου 56% μια μείωση των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας τον Μάρτιο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.
Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει από την κεντρική τράπεζα να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το τρίτο τρίμηνο. Αν και αυτό είναι νωρίτερα από ό,τι περίμενε προηγουμένως η Bostic, βάζει επίσης τη Fed σε πιο αργό ρυθμό μείωσης από ό,τι αναμένει η αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης