Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,2% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,2% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq

138 μονάδες κέρδισε οDow

 

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές βασίστηκαν στην ιστορική κίνηση της προηγούμενης συνεδρίασης σε υψηλά ρεκόρ.


Ο Dow Jones κέρδισε 138 μονάδες, ή 0,36% στις 38.001 μονάδες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,22% στις 4.850 μονάδες, φτάνοντας επίσης σε νέο υψηλό όλων των εποχών.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,3% στις 614,14 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,32% στις 15.360 μονάδες.

Η Macy’s σημείωσε άνοδο περισσότερο από 3% μετά την απόρριψη πρότασης 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ιδιωτικοποίηση. Η SolarEdge εκτινάχθηκε περισσότερο από 2% όταν ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 16% του εργατικού δυναμικού της.

Η Archer-Daniels-Midland υποχώρησε περισσότερο από 22% μετά την έκδοση αδύναμων προβλέψεων για τα κέρδη και την τοποθέτηση του CFO Vikram Luthar σε άδεια εν μέσω έρευνας που συνδέεται με λογιστικές πρακτικές.
Η B Riley Financialυποχώρησε σχεδόν 3% αφού το Bloomberg ανέφερε ότι οι ρυθμιστικές αρχές ερευνούν συμφωνίες με πελάτη που συνδέεται με απάτη σε χρεόγραφα.

Τα κέρδη της Δευτέρας έρχονται αφότου ο S&P 500 την Παρασκευή έσπασε τα ενδοημερήσια υψηλά του και κατέρριψε το ρεκόρ του Ιανουάριου του 2022. Η κίνηση σηματοδότησε ότι η Wall Street είναι πράγματι σε ανοδική πορεία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 μετά την πτώση των μετοχών νωρίτερα εκείνο το έτος.

«Είναι σχεδόν σαν φόβος να χάσεις», δήλωσε ο Brian Price, επικεφαλής διαχείρισης επενδύσεων στην Commonwealth Financial. «Είχαμε μια μικρή αστάθεια στο ξεκίνημα της χρονιάς, καθώς οι επενδυτές ίσως εξισορροπήσουν εκ νέου τα χαρτοφυλάκια και προσπαθούν να πραγματοποιήσουν κάποια κέρδη. Αλλά τώρα, φαίνεται απλώς ότι επαναλαμβάνουμε την τάση που υπήρχε» στο τέταρτο τρίμηνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης