Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,2% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,2% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq

95 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη καθώς ο Dow Jones υποχώρησε από τα υψηλά ρεκόρ και οι επενδυτές διερευνούσαν την τελευταία παρτίδα εταιρικών αποτελεσμάτων.


Ο Dow Jones έχασε 95 μονάδες, ή 0,25%, στις 37.906 μονάδες υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 38.000 που ξεπέρασε για πρώτη φορά τη Δευτέρα.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,29% στις 4.864 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,34% στις 616,21 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,3% στις 15.425 μονάδες.

H D.R. Horton σημείωσε πτώση περισσότερο από 9% αφού ο κατασκευαστής κατοικιών έχασε τη συναινετική πρόβλεψη της Wall Street για τα κέρδη ανά μετοχή.H Lockheed Martin διολίσθησε περισσότερο από 4% μετά τις αδύναμες προοπτικές για τα κέρδη ανά μετοχή ολόκληρου του έτους.

H United Airlines σημείωσε άνοδο άνω του 6% μετά την αναφορά των ισχυρών αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου. Ωστόσο, ο αερομεταφορέας είπε ότι αναμένει απώλεια το πρώτο τρίμηνο από την προσάραξη των αεροπλάνων Boeing 737 Max 9, του μοντέλου που εμπλέκεται στην Alaska Airlines νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι μετοχές άλλων αεροπορικών εταιρειών αυξήθηκαν παράλληλα. American Airlines , Southwest Airlines και Delta Air Lines και Alaska κέρδισαν πάνω από 3%.

Η Verizon και η Procter & Gamble βοήθησαν να μετριαστούν οι απώλειες για τον Dow καθώς κέρδισαν περισσότερο από 6% και 4%, αντίστοιχα, ενώ οι επενδυτές αγόρασαν ακολουθώντας τις οικονομικές εκθέσεις των εταιρειών.
Αυτές οι κινήσεις έρχονται αφού οι πρόσφατες εξελίξεις ώθησαν τον S&P 500 να φτάσει επίσημα σε μια νέα ανοδική αγορά, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό κλεισίματος όλων των εποχών από τον Ιανουάριο του 2022.

Αλλά οι επενδυτές εξετάζουν πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν τα κέρδη, ειδικά καθώς το ράλι φέτος επικεντρώθηκε γύρω από μετοχές τεχνολογίας όπως η Nvidia , χωρίς ευρύτερη συμμετοχή. Μόνο αυτόν τον μήνα, η Nvidia έχει αυξηθεί κατά 20%. Αντίθετα, ο μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 είναι χαμηλότερα κατά περισσότερο από 2%.

Οι traders περιμένουν επίσης δύο βασικά στοιχεία για τα οικονομικά δεδομένα που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Το προκαταρκτικό στοιχείο για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τέταρτου τριμήνου αναμένεται την Πέμπτη, ακολουθούμενο από τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Υπουργείου Εμπορίου για τον Δεκέμβριο την Παρασκευή.

Η τεχνολογία παραμένει στο επίκεντρο αργότερα μέσα στην εβδομάδα, με την IBM και την Tesla να ανακοινώνουν αποτελέσματα την Τετάρτη και η Intel αναμένεται την Πέμπτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης