Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,07% για τον S&P και 0,36% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,07% για τον S&P και 0,36% για τον Nasdaq

60 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Παρασκευή, με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία να προσθέτουνμια θετική εικόνα της οικονομίας.


Ο Dow Jones κέρδισε 60 μονάδες ή 0,16% στις 38.109 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,07% στις 4.890 μονάδες.
Ο S&P energy sector ενισχύθηκε 0,76% στις 643,85 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,36% στις 15.455 μονάδες.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite έχουν κερδίσει περισσότερο από 1% έκαστος, ενώ ο blue-chip Dow κέρδισε 0,7%.

Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έχουν ανέβει τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις. Ο S&P 500 έκλεισε σε υψηλό ρεκόρ για πέντε συνεχόμενες ημέρες συναλλαγών, το μεγαλύτερο σερί του είδους του από τον Νοέμβριο του 2021.
Οι μετοχές έλαβαν ώθηση αυτή την εβδομάδα από τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία.

Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης του Δεκεμβρίου ήταν σύμφωνος με τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε μηνιαία βάση, αλλά ήταν ελαφρώς χαμηλότερος από ό,τι αναμενόταν σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Είναι ένας προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, η οποία καθορίζει τη νομισματική πολιτική.

Η εκτύπωση PCE της Παρασκευής ήρθε μια ημέρα αφότου τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αποκάλυψαν υψηλότερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο. Αυτό ενίσχυσε τις ελπίδες των επενδυτών ότι η οικονομία έχει αποφύγει μια βαθιά ύφεση.

Ο κατασκευαστής chip Intel υποχώρησε περισσότερο από 12% την Παρασκευή, αφού κατέγραψε απογοητευτικές δημοσιονομικές προοπτικές για το πρώτο τρίμηνο. Η Stock Semiconductor KLA Corp υποχώρησε περισσότερο σχεδόν 6% στη συνεδρίαση, αφού η εταιρεία δημοσίευσε ελαφρές προβλέψεια για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης.

Η American Express σημείωσε ράλι περισσότερο από 7% αφού μοιράστηκε μια καλύτερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη για τα κέρδη ολόκληρου του έτους. Αυτό βοήθησε τον Dow 30 μετοχών να μετριάσει τις απώλειες από την πτώση της Intel.
Η Tesla κατέγραψε τη χειρότερη εβδομάδα από τον Οκτώβριο. Οι μετοχές σημείωσαν πτώση αφού η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων δημοσίευσε απογοητευτικά κέρδη και προειδοποίησε για προβλήματα το 2024.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης