Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,06% για τον S&P, άνοδος 1% για τον energy sector, απώλεις 0,7% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,06% για τον S&P, άνοδος 1% για τον energy sector, απώλεις 0,7% για τον Nasdaq

 136 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

 Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη καθώς η  αγορά αναμένει την τελευταία απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Ο Dow Jones  κέρδισε  136 μονάδες ή 0,36% στις 38.467 μονάδες 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,06% στις 4.924 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector  ενισχύθηκε 1,01% στις 649,04 μονάδες.

Ο Nasdaq  υποχώρησε 0,76% στις 15.509 μονάδες.

 Οι traders παρακολουθούν για ενημερώσεις από τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς που ξεκίνησε την Τρίτη. Η αγορά συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds έχει τιμολογήσει με πιθανότητα 97% ότι η κεντρική τράπεζα θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch, έτσι οι επενδυτές αντ' αυτού αφήνονται να περιμένουν μια αλλαγή στη δήλωση πολιτικής που θα κλείσει τη συνεδρίαση.

Η General Motors σημείωσε πτώση 8% αφού η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα. Η μετοχή κυβερνοασφάλειας F5 κέρδισε 1% χάρη σε μια καλύτερη από την αναμενόμενη οικονομική έκθεση, ενώ η εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Sanmina εκτινάχθηκε περισσότερο από 28% μετά την δημοσίευση ισχυρών κερδών ανά μετοχή και τις προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο.

Η Whirlpool σημείωσε πτώση άνω του 6% αφού κατέγραψε χειρότερη από την αναμενόμενη προοπτική για ολόκληρο το έτος. Η JetBlue   υποχώρησε  κατά 4% αφού προέβλεψε μικρή έως καθόλου αύξηση εσόδων το 2024 και το κόστος ανά διαθέσιμο μίλι θέσης αυξήθηκε σε μεσαία έως υψηλά μονοψήφια νούμερα, εξαιρουμένων των καυσίμων.

 Η Wall Street έρχεται από μια κερδοφόρα συνεδρίαση που έφερε τον Dow και τον S&P 500 στο έκτο ρεκόρ τους της χρονιάς που πέρασε. Περίπου 144 εταιρείες έχουν ανακοινώσει  τριμηνιαία αποτελέσματα μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν κερδών, ή περίπου το 29% του δείκτη. Περίπου το 79% των εταιρειών που έχουν αναφέρει αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, σε σύγκριση με ένα μέσο όρο  76% τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης