Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,6% για τον S&P,1,9% για τον energy sector και 2,2% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 1,6% για τον S&P,1,9% για τον energy sector και 2,2% για τον Nasdaq

317 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα πιθανότατα δεν θα ήταν έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια τον Μάρτιο.


Ο Dow Jones υποχώρησε 317 μονάδες, ή 0,83% στις 38.149 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,6% στις 4.845 μονάδες με τις μετοχές τεχνολογίας όπως η Alphabet και η AMD να είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,9% στις 636,68 μονάδες.
Ο Nasdaq έχασε 2,23% στις 15.164 μονάδες.

Ήταν μια ασταθής συνεδρίαση καθώς η Fed διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα και ανακοίνωσε ότι δεν ήταν ακόμη έτοιμη να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

«Η Επιτροπή δεν αναμένει ότι θα είναι σκόπιμο να μειωθεί το εύρος του στόχου έως ότου αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2%», αναφέρεται στη νέα δήλωση.

Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα έκανε κάτι που ήθελαν οι traders, το οποίο είναι να αφαιρέσει το μέρος της δήλωσης που σήμαινε ότι η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να έχει μια αυστηρότερη μεροληψία. Η Fed αφαίρεσε μια φράση που αναφερόταν σε «πρόσθετη σύσφιξη πολιτικής».

«Πιστεύουμε ότι το επιτόκιο πολιτικής μας είναι πιθανό να βρίσκεται στο αποκορύφωμά του για αυτόν τον κύκλο σύσφιξης και ότι εάν η οικονομία εξελιχθεί ευρέως όπως αναμενόταν, πιθανότατα θα είναι σκόπιμο να αρχίσουμε να επιβάλλουμε περιορισμό πολιτικής, κάποια στιγμή φέτος», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.
Ωστόσο, ο επικεφαλής της Fed είπε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να δει περισσότερα καλά στοιχεία για τον πληθωρισμό πριν το κάνει.

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν την επόμενη ημέρα των ενεργειών της Fed με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να βρίσκεται στο 4%.
Alphabet και Microsoft σημείωσαν πτώση άνω του 6% στη χειρότερη μέρα τους από τις 25 Οκτωβρίου, καθώς τα απογοητευτικά έσοδα από διαφημίσεις επισκίασαν τα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και πωλήσεις.

Ο τεχνολογικός τομέας — ο οποίος τροφοδότησε το ράλι της αγοράς από το 2023 έως το 2024 — διαπραγματεύεται τώρα σε σχετικά υψηλή αποτίμηση σχεδόν 29 φορές μεγαλύτερη από τα κέρδη του 2024, σύμφωνα με τον Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην CFRA Research. Έχοντας αυτό κατά νου, οι επενδυτές θα πρέπει να δουν την αύξηση των κερδών προκειμένου οι εταιρείες τεχνολογίας να μπορέσουν να διατηρήσουν τα υψηλά επίπεδα τιμής προς λογιστική, επεσήμανε ο στρατηγικός αναλυτής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης