Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P και 0,2% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P και 0,2% για τον Nasdaq

275 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν λόγω των ανησυχιών ότι η Federal Reserve ενδέχεται να μην μειώσει τα επιτόκια όσο αναμενόταν.


Ο Dow Jones υποχώρησε 275 μονάδες, ή 0,71% στις 38,378 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,32% στις 4.942 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,25% στις 635,73 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,2% στις 15.597 μονάδες

Η πτώση της Δευτέρας έρχεται αφότου ο S&P 500 έφτασε σε υψηλό ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, τροφοδοτούμενος από την απότομη άνοδο των Big Tech.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Δημοσίου κινήθηκε υψηλότερα από 13 μονάδες βάσης στο 4,168%, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν μια νέα παρτίδα ισχυρών οικονομικών δεδομένων που πρότειναν τα επιτόκια να παραμείνουν υψηλά για περισσότερο από το αναμενόμενο. Η απόδοση αναφοράς διαπραγματεύτηκε περίπου 3,81% την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell επανέλαβε την Κυριακή τα σχόλια που έγιναν μετά τη συνεδρίαση πολιτικής της περασμένης εβδομάδας, υποδηλώνοντας ότι μια μείωση επιτοκίων τον Μάρτιο ήταν απίθανη. Οι προσδοκίες για περικοπές έχουν αμβλυνθεί μετά τις δηλώσεις, με την πιθανότητα περικοπής τον επόμενο μήνα να είναι 14,5%, σύμφωνα με το FedWatch Tool του CME Group.

Τα McDonald's υποχώρησαν 3,8% μετά την δημοσίευση ενός μικτού τριμήνου. Τα αποτελέσματα ενίσχυσαν τις ανησυχίες σχετικά με τα κέρδη από εταιρείες εκτός των τεχνολογικών κολοσσών και κατά πόσο μπορούν να προσφέρουν το υπόλοιπο της σεζόν.

Η Boeing σημείωσε πτώση σχεδόν 2% σε περισσότερα προβλήματα 737 Max. Η Tesla παρέσυρε επίσης την ευρύτερη αγορά, χάνοντας πάνω από 3% καθώς οι ανησυχίες για τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τις επίμονες πιέσεις τιμών για τον γίγαντα των EV παρέμειναν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης