Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,09% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq, άνοδος 1% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,09% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq, άνοδος 1% για τον energy sector

 126 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Ο Dow Jones σημείωσε ελαφρά άνοδο τη Δευτέρα, βασιζόμενος στις ισχυρές επιδόσεις τους από την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές περίμεναν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τα κέρδη, ενώ η UBS εκτιμά ότι ο S&P 500 βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει τις 5300 μονάδες εως το τέλος του έτους.


Ο Dow κέρδισε 126 μονάδες ή 0,33% στις 38.798 μονάδες
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,09% στις 5.021 μονάδες,
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,04% στις 642,51 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,3% στις 15.942 μονάδες.

Η Salesforce οδήγησε τον Dow σε πτώση, με την μετοχή λογισμικού που βασίζεται σε cloud να διολισθαίνει 1%. Η Hershey υποχώρησε λιγότερο από 1% μετά την υποβάθμιση σε underweight από τη Morgan Stanley λόγω της χαμηλότερης ζήτησης.
Η Diamondback Energyσημείωσε άνοδο σχεδόν 10% μετά την ανακοίνωση ότι θα εξαγόραζε την παραγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου Endeavor Energy Partners.

Την Παρασκευή, ο S&P 500 έκλεισε πάνω από τις 5.000 για πρώτη φορά στην ιστορία. Ο δείκτης έχει πλέον αυξηθεί περισσότερο από 5% από την αρχή του έτους.

Και οι τρεις κύριοι δείκτες κατέγραψαν την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών τους, με τον S&P 500 και τον Nasdaq
αντίστοιχα να κερδίζουν 1,4% και 2,3% την περασμένη εβδομάδα. Ο Dow ήταν κλασματικά ψηλότερα.
«Ενώ οι αμερικανικές μετοχές τιμολογούνται τώρα με πολλά καλά νέα, πιστεύουμε ότι το ράλι υποστηρίχθηκε καλά», έγραψε ο Mark Haefele, επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management.

Περίπου 61 εταιρείες στον S&P 500 πρόκειται να ανακοικώσουν κέρδη την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της Lyft, Instacart και DoorDash. Εταιρείες όπως η AutoNation, η Kraft Heinz, η Hasbro και η Coca-Cola θα ρίξουν επίσης φως στην κατάσταση του καταναλωτή των Η.Π.Α.

Οι traders θα προσέξουν επίσης το πιο πρόσφατο επίπεδο του δείκτη τιμών καταναλωτή — ή CPI, ένα βασικό μετρητή πληθωρισμού — που πρόκειται να ανακοινωθείο την Τρίτη το πρωί. Περισσότερα βασικά οικονομικά στοιχεία αναμένονται την Πέμπτη και την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένης της ανάγνωσης του Ιανουαρίου για τις λιανικές πωλήσεις, την παραγωγή, τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, τις εκκινήσεις κατοικιών και τον δείκτη τιμών παραγωγού ή PPI.

«Η Fed τόνισε ότι θα πρέπει να δει «μεγαλύτερη εμπιστοσύνη» στα στοιχεία για τον πληθωρισμό για να ξεκινήσει ο κύκλος μείωσης της. Πιστεύουμε ότι μέρος της εμπιστοσύνης που αναζητά η Fed έγκειται στη σύνθεση του αποπληθωρισμού», έγραψε η Meghan Swiber, αναλύτρια της Bank of America.

«Μέχρι σήμερα, ο αποπληθωρισμός οφείλεται στον αποπληθωρισμό των τιμών των αγαθών, ενώ ο αποπληθωρισμός των υπηρεσιών ήταν πιο επίμονος. Αναμένουμε ότι αυτή η απόκλιση θα συνεχιστεί τον Ιανουάριο», πρόσθεσε η Swiber.

Η UBS


Σύμφωνα με την UBS η συνολική πρόβλεψη για τα κέρδη για τους επόμενους 12 μήνες για τον S&P 500 βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, παρουσιάζοντας βελτιώσεις σε όλους τους τομείς εκτός από την ενέργεια και τα υλικά .
Η θετική σεζόν αποτελεσμάτων συμβάλλει σε μια αισιόδοξη προοπτική της αγοράς, που ενισχύεται από τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη, τον μετριασμό του πληθωρισμού, τις αναμενόμενες μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve και τη σημαντική ζήτηση για υποδομές τεχνητής νοημοσύνης.
Αυτό ευθυγραμμίζεται με την πιο ανοδική προβολή της UBS, σύμφωνα με την οποία ο S&P 500 τελειώνει το έτος στις 5.300 μονάδες επισημαίνει η τράπεζα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης