Σε νέα βιοκλιματική στέγη το ΤΕΕ από το 2026

Σε νέα βιοκλιματική στέγη το ΤΕΕ από το 2026

Θα μετεγκατασταθεί το ΤΕΕ θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο ακίνητο επί της λεωφόρου Κηφισίας από την ΤΕΡΝΑ και την DIMAND

 

Ένα νέο τοπόσημο στη λεωφόρο Κηφισίας θα αναπτυχθεί για να στεγάσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Για το φιλόδοξο σχέδιο, μίλησε ο πρόεδρος, κ. Γιώργος Στασινός, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης, κάνοντας λόγο για μια ευτυχή συγκυρία αφού οι εργασίες ανέγερσης του νέου κτηρίου ξεκινούν στην επέτειο των 100 ετών του ΤΕΕ.


Το νέο φουτουριστικό κτήριο όπου θα μετεγκατασταθεί το ΤΕΕ θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο ακίνητο επί της λεωφόρου Κηφισίας στο λεγόμενο Δαχτυλίδι. Το έργο, που θα κατασκευάσουν από κοινού η ΤΕΡΝΑ και η DIMAND, στοχεύει να δημιουργήσει ένα σημείο αναφοράς για την πολυσύχναστη λεωφόρο. Πρόκειται για μία επένδυση σχεδόν 34 εκατ. ευρώ.
Αυτή την περίοδο το πρότζεκτ βρίσκεται στην τελική φάση αδειοδότησης. Εντός των επόμενων 1-2 μηνών αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή. Το έργο αφορά σε ένα διπλό κτηριακό συγκρότημα με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, σύγχρονο σχεδιασμό και ανοιχτούς χώρους πρασίνου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν τα δώματα, τα οποία θα είναι φυτεμένα ώστε να λειτουργούν ως χώροι εκτόνωσης των εργαζομένων.

Διαμόρφωση χώρων

Ο ακάλυπτος χώρος θα είναι διαμορφωμένος σε κήπο με μεγάλα δένδρα, βλάστηση και κατάλληλη περίφραξη προκειμένου να θωρακιστεί το κτήριο από την θόρυβο της Αττικής οδού.
Στη στάθμη του Α’ υπογείου, εντός του περιγράμματος των δύο κτηρίων θα δημιουργηθούν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων/αμφιθέατρο 200 ατόμων η οποία θα δύναται να χρησιμοποιηθεί για συνέδρια, συσκέψεις, εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες, καθώς και χώρος βιβλιοθήκης, επιφανείας τουλάχιστον 180τ.μ.

Το οικόπεδο των 9.066,803 τ.μ. βρίσκεται στον κόμβο της Λεωφόρου Κηφισίας με την Αττική Οδό, απέναντι από το εμβληματικό κτήριο του ΟΤΕ. Μέρος του συγκροτήματος θα στεγάσει το ΤΕΕ ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί προς αξιοποίηση. Η ολοκλήρωση του πρότζεκτ τοποθετείται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2026. Χάρη στην τοποθεσία του, εξασφαλίζεται εύκολη πρόσβαση τόσο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όσο και με ΙΧ.

Ο διαγωνισμός για το μεγάλο real estate εγχείρημα του ΤΕΕ, μέσω αντιπαροχής, ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, και η σύμβαση υπεγράφη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μέσα στο 2023 εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής η αρχιτεκτονική μελέτη του νέου συγκροτήματος. Τον περασμένο Δεκέμβριο και η άδεια για την κατεδάφιση των κτηρίων που βρίσκονταν εντός του ακινήτου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης