Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,17% για τον S&P και 0,37% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,17% για τον S&P και 0,37% για τον Nasdaq
96 μονάδες έχασε ο Dow
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη με τους επενδυτές να αναμένουν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που πρόκειται να ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.


Ο Dow υποχώρησε 96 μονάδες, ή 0,25% στις 38.972 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,17% στις 5.078 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,43% στις 651,66 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,37% στις 16.035 μονάδες.

Ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου Macy's σημείωσε άνοδο 3,7% αφού ανακοίνωσε ότι θα κλείσει περίπου 150 από τα καταστήματά της, μετά από απώλεια εσόδων το προηγούμενο τρίμηνο. Ο Lowe's κέρδισε 1,5% μετά τη δημοσίευση κερδών.

Η αγορά την Τρίτη «δεν έχει πολλή κατεύθυνση», σύμφωνα με τον Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην CFRA Research. Διαφορετικοί τομείς «βαδίζουν ο καθένας στο ρυθμό του», πρόσθεσε.

Αυτές οι κινήσεις ακολουθούν μια χαμένη μέρα στη Wall Street που τράβηξε τον Dow και S&P 500 υψηλά εκτός ρεκόρ που παρατηρήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά την έκθεση κερδών της Nvidia.

«Αυτό που κάνει την τεχνολογία, τη διακριτική ευχέρεια των καταναλωτών, τις υπηρεσίες επικοινωνίας και τις χρηματοοικονομικές μετοχές να πάνε καλύτερα είναι ότι τείνουν να τα πηγαίνουν καλά σε μια περίοδο παύσης επιτοκίων. Επίσης, εκεί είναι η ανάπτυξη», είπε ο Stovall. «Και έτσι νομίζω ότι έως ότου η Fed αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, οι επενδυτές δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν δραματικά σε μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης – θέλουν πραγματικά να περιμένουν και να δουν».

Στοιχεία από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξαν ότι οι παραγγελίες για αγαθά μακράς διαρκείας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο, με κύριο παράγοντα τη μεγάλη πτώση της ζήτησης για μεταφορά.

Τα τελευταία στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης μειώθηκαν επίσης λόγω των ανησυχιών σχετικά με πιθανή επιβράδυνση της αγοράς εργασίας και πολωμένο πολιτικό τοπίο, σύμφωνα το Conference Board που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του διοικητικού συμβουλίου μειώθηκε στο 106,7, ο οποίος ήταν χαμηλότερος από το αναθεωρημένο προς τα κάτω 110,9 τον Ιανουάριο και κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 115,1.

Το πετρέλαιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού αυξήθηκαν την Τρίτη εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τις προοπτικές για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και καθώς ορισμένοι επενδυτές αναμένουν ότι ο ΟΠΕΚ+ θα επεκτείνει τις περικοπές παραγωγής του πέρα από το πρώτο τρίμηνο.
Το συμβόλαιο για τον Απρίλιο του West Texas Intermediate αυξήθηκε 1,66%, στα 78,87 δολάρια το βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Απριλίου του Brend αυξήθηκαν 1,36%, φθάνοντας στα 83,65 δολ. το βαρέλι.

Ο πρόεδρος Joe Biden είπε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα ότι ελπίζει ότι θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς έως τις 4 Μαρτίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης