Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,17% για τον S&P και 0,55% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,17% για τον S&P και 0,55% για τον Nasdaq

 23 μονάδες έχασε ο Dow

 

Πτώση στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε μια βασική έκθεση για τον πληθωρισμό που αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα.


Ο Dow Jones έχασε 23 μονάδες, ή 0,06% στις 38.949 μονάδες , για τρίτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,17% στις 5.069 μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,2% στις 650,33 μονάδες

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,55% στις 15.947 μονάδες.

 

Η UnitedHealth έχασε περισσότερο από 3% οδηγώντας τον Dow χαμηλότερα.  Η Intel και  η Alphabet  υποχωρήσαν κατά 1,5% και 2,1%, αντίστοιχα. Η Urban Outfitter σημείωσε πτώση 13,2% μετά την ανακοίνωση πιο αδύναμων από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο.

Οι επενδυτές προσβλέπουν στην ανάγνωση των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον Ιανουάριο την Πέμπτη, η οποία είναι η προτιμώμενη μέτρηση του πληθωρισμού από την Federal Reserve.

 «Η αγορά προφανώς προχωρά μπροστά από την έκθεση PCE», δήλωσε ο Jay Hatfield, Διευθύνων Σύμβουλος της Infrastructure Capital Advisors.

Η έκθεση θα έρθει καθώς η αγορά προσπαθεί να αξιοποιήσει τα κέρδη που οδήγησαν τον Dow και τον S&P 500 σε υψηλά ρεκόρ. Αυτή την εβδομάδα, η αγορά έχει δυσκολευτεί, ωστόσο, υποχωρεί μέτρια. 

Η πρόσφατη ύφεση, ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνολογίας, έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη δύναμη διατήρησης ενός ράλι που τροφοδοτείται από τον ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη.

«Η διαφημιστική εκστρατεία της τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι βιώσιμη επειδή πολλά από τα κέρδη των μετοχών που παρατηρούνται λόγω της τεχνητής νοημοσύνης αφορούν το μάρκετινγκ της τεχνητής νοημοσύνης και τη διαφημιστική εκστρατεία. Μόνο μία ή δύο εταιρείες έχουν πραγματικά βιώσει μια συγκεκριμένη αύξηση εσόδων από την τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο David Bahnsen, επικεφαλής επενδύσεων στον Όμιλο The Bahnsen.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης