Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,54% για τον S&P και 0,84% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,54% για τον S&P και 0,84% για τον Nasdaq

14 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη καθώς οι κύριοι δείκτες έκλεισαν έναν κερδοφόρο μήνα. Οι επενδυτές αφομοίωσαν επίσης μια βασική μέτρηση του πληθωρισμού που ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των οικονομολόγων μαζί με τους νέους αριθμούς κατοικιών στις ΗΠΑ.


Ο Dow κέρδισε 14 μονάδες ή 0,04% στις 38.963 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,54% στις 5.097 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,43% στις 653,14 μονάδες
Ο Nasdaq κέρδισε 0,84% στις 16.082 μονάδες.

Η συνεδρίαση της Πέμπτης κλείνει τις συναλλαγές του Φεβρουαρίου και άλλον έναν θετικό μήνα για τη Wall Street, παρά τη σειρά υποχωρήσεων που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα του ράλι που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο Nasdaq πρωταγωνιστεί με άνοδο 5,2%. Ο S&P 500 σημείωσε άλμα 4,6%, ενώ ο Dow σημείωσε άνοδο 1,8%. Αυτό είναι το πρώτο τετράμηνο σερί κερδών του Dow από τον Μάιο του 2021.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το προτιμώμενο μέτρο του πληθωρισμού της Federal Reserve ήταν πεισματικά υψηλότερο από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας τον Ιανουάριο, αλλά τουλάχιστον δεν ξεπέρασε τις προβλέψεις της Wall Street. Υπήρχαν επίσης ενδείξεις ότι οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν ισχυρές.

Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve, αυξήθηκε κατά 0,4% για τον μήνα και 2,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Αυτό ταιριάζει με τις εκτιμήσεις του Dow Jones. Το Headline PCE, το οποίο περιλαμβάνει τις κατηγορίες τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε 0,3% μηνιαίως και 2,4% σε 12μηνη βάση, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εκτιμήσεις για 0,3% και 2,4%.
Το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε 1% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, πολύ πάνω από την πρόβλεψη για 0,3%.

Εν τω μεταξύ, οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών σημείωσαν έκπληξη τον Ιανουάριο εν μέσω διακυμάνσεων στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων. Οι εκκρεμείς πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4,9% για τον μήνα, πολύ χειρότερα από την προβλεπόμενη αύξηση 2% από τη συναίνεση του Dow Jones.

Η Snowflake έχασε περίπου 18,5% μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Διευθύνοντος Συμβούλου της και την κοινοποίηση απογοητευτικών προβλέψεων για τα έσοδα από προϊόντα. Εν τω μεταξύ, το Okta κέρδισε πάνω από 19% σε ισχυρά αποτελέσματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης