Επικαιρότητα

«Δημοκράτες» λέγεται το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδ. Λοβέρδος

«Δημοκράτες» λέγεται το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδ. Λοβέρδος

Το ανακοίνωσε από τον Έβρο μέσω ενός βίντεο

Από τον Έβρο μέσω ενός βίντεο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος, με το όνομα «Δημοκράτες».

 

Στόχος του είναι να παλέψει για μια ισχυρή παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην αναβάθμιση της μεταρρύθμισης της χώρας.

Το νέο κόμμα έχει σύμβολο έναν μπλε και κόκκινο κύκλο, που σύμφωνα με ανακοίνωση «αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο ζωής, ενότητας και πολλαπλότητας».

Το νέο κόμμα, είναι «πατριωτικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό, ψηφιακό, πολυσυλλεκτικό».

 

Στη σελίδα του κόμματος στο διαδίκτυο (www.dimokrates.net), οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την πολιτική επικαιρότητα των «Δημοκρατών», το καταστατικό και τη διακήρυξή τους.

Επίσης μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στις κομματικές δραστηριότητες.

Ακόμη στην ίδια διαδικτυακή πύλη λειτουργεί το Δίκτυο «ΛΟΙΠΟΝ» (σύστημα συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική μέσω τομέων).


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Συμπολίτες μου,

από τον Έβρο, εδώ που χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας, εδώ που τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης, ανακοινώνω την ίδρυση του κόμματός μας.

Το όνομά του, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. Ένα κόμμα πατριωτικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό, ψηφιακό, πολυσυλλεκτικό. Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη. Και θα παλέψουμε κι από εκεί για την πατρίδα μας, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Ευρώπη των πολιτών.

Δεν ξεκινάμε τυχαία από τον Έβρο. Στέλνω ένα μήνυμα από εδώ, από ένα μετερίζι που οι Έλληνες φυλάμε Θερμοπύλες, που πρόσφατα, το 2020, αποκρούσαμε απόπειρα μιας εισβολής.

Ένα μήνυμα φεύγει από εδώ και πηγαίνει σε όλους τους Ευρωπαίους: μόνο ενωμένοι και ασφαλείς θα παλέψουμε, θα αγωνιστούμε με επιτυχία για την αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμπολίτες μου, με δυναμισμό, με μετριοπάθεια, με κοινή λογική, εμείς οι Δημοκράτες ξεκινάμε τον αγώνα. Για την καλύτερη Ελλάδα που έχουμε μέσα μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης