Ενέργεια

Ην. Βασίλειο: Επενδύει στο φυσικό αέριο για να αντιμετωπίσει τις διακοπές ρεύματος

Ην. Βασίλειο: Επενδύει στο φυσικό αέριο για να αντιμετωπίσει τις διακοπές ρεύματος
Τι λένε Τόρηδες και Εργατικοί
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαστεί περισσότερες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου για να αποφύγει τις διακοπές ρεύματος στο μέλλον, προειδοποίησε σήμερα η υπουργός Ενεργειακής Ασφάλειας της χώρας Claire Coutinho, καθώς οι παλαιότερες εγκαταστάσεις αποσύρονται.

Σύμφωνα με το Oil Price, η προειδοποίηση αυτή έρχεται εν μέσω της αναθεώρησης της ενεργειακής πολιτικής του κράτους που διεξάγει επί του παρόντος η συντηρητική κυβέρνηση.

Η αναθεώρηση, όπως φαίνεται, έδειξε ότι το μέχρι τώρα ενεργειακό σύστημα χρειάζεται μια αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής σε συνδυασμό με αύξηση της αιολικής και ηλιακής ενέργειας, ώστε να αποφεύγονται διακοπές ρεύματος όταν οι ΑΠΕ δεν παράγουν επαρκώς.

Υπέρ της μετάβασης Συντηρητικοί και Εργατικοί

Τα δυο μεγαλύτερα κόμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δεσμευτεί για την ενεργειακή μετάβαση, με τους Συντηρητικούς να έχουν κάνει ωστόσο πρόσφατα σημαντική στροφή προς τους υδρογονάνθρακες, όπως κατέδειξε και η αδειοδότηση νέων ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα και τώρα αυτό το σχέδιο για την κατασκευή περισσότερης δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο.

Σε αντίθεση με αυτούς, οι Εργατικοί φαίνεται να έχουν θέσει ως στόχο την πράσινη μετάβαση με κάθε κόστος.

Παρά τα κρατικά σχέδια για περισσότερη παραγωγή με καύσιμο φυσικό αέριο, παραμένει ασαφές αν θα κατασκευαστεί οποιαδήποτε νέα μονάδα, επειδή η μεταβατική ώθηση έχει καταστήσει την ενέργεια με καύσιμο φυσικό αέριο πιο ακριβή λόγω των αδειών εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και εξαιτίας των προγραμματιστών που δεν επιθυμούν να διακινδυνεύσουν να επενδύσουν χρήματα σε ένα χαμένο εγχείρημα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης