Τελευταία Νέα

TotalEnergies: Στρατηγικής σημασίας κίνηση για την απανθρακοποίησή της η εξαγορά της Talos LSC

TotalEnergies: Στρατηγικής σημασίας κίνηση για την απανθρακοποίησή της η εξαγορά της Talos LSC
Η TotalEnergies θα καταβάλει 125 εκατομμύρια δολάρια για το χαρτοφυλάκιο της Talos
Η TotalEnergies E&P USA, θυγατρική του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού TotalEnergies, εμπλουτίζει το οπλοστάσιό της για τη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα (CCS) με την εξαγορά της Talos Low Carbon Solutions (TLCS), θυγατρικής της Talos Energy με έδρα τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Offshore Energy, η εν λόγω πώληση περιλαμβάνει επίσης όλα τα περιουσιακά στοιχεία σε σχέση με τα CCS της Talos, συμπεριλαμβανομένων των τριών έργων της κατά μήκος της ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ.

Η TotalEnergies θα καταβάλει 125 εκατομμύρια δολάρια για το χαρτοφυλάκιο της Talos, συν τις συνήθεις επιστροφές, προσαρμογές και παρακράτηση μετρητών, τα οποία συνολικά ανέρχονται σε περίπου 148 εκατομμύρια δολάρια.

Η μητρική Talos σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση της θυγατρικής της για την αποπληρωμή δανείων στο πλαίσιο της πιστωτικής της διευκόλυνσης και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, ενώ με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο γαλλικός όμιλος θα κατέχει μερίδιο 25% στο έργο Bayou Bend, μαζί με τη Chevron (50%, διαχειριστής) και την Equinor (25%).

Ζωτικής σημασίας έργο το Bayou Bend

Το συγκεκριμένο έργο, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα στην αποθήκευση CO2, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος της ακτής του Κόλπου του Τέξας, κοντά σε εγκαταστάσεις της εταιρείας στην περιοχή.

Το έργο Bayou Bend προωθεί μια λύση μεταφοράς και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα για βιομηχανικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή Houston Ship Channel και Beaumont - Port Arthur, έναν από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς διαδρόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος αποτελείται από έργα για την αποθήκευση CO2 σε στεριά και θάλασσα.

Επιπλέον, η TotalEnergies θα κατέχει το 65% του εκμεταλλευόμενου ποσοστού στο έργο Harvest Bend (Λουιζιάνα) και το 50% στο έργο Coastal Bend (Τέξας).

Δεδομένου ότι τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται πιο μακριά από τα άλλα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου πετρελαϊκού ομίλου, η εταιρεία σκοπεύει να εκποιήσει το μερίδιό της στα δύο αυτά έργα μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Η TotalEnergies υπογραμμίζει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτρέψει τη σημαντική απεξάρτηση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων από τον άνθρακα μέσω έργων όπως το Northern Lights στη Νορβηγία, το Aramis στις Κάτω Χώρες και το Bifrost στη Δανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης